Annonce
Annonce

Spil dig til bedre ledelse

Foo: cphgamelab Fold sammen
Læs mere

Læringsspillet Teamleader udfordrer deltagerne med mange af de dilemmaer, moderne ledere dagligt står i. Dialogen om løsningerne skaber værdifuld erfaringsudveksling og rykker ofte holdninger. Derfor er spillet Teamleader et værdifuld alternativ til dyre konsulenter og ledelseskurser.

Sponseret af CPHGameLab

Af Katrine Krebs

”Læringsspillet Teamleader aktiverer flere ledere samtidig, og det er især i dialogen mellem dem, at indsigterne opstår og skaber bedre ledere,” forklarer Jimmy Holm Olsen fra Copenhagen Game Lab.

Spilproducenten udvikler unikke spil til specifikke virksomheder samt generelle spil, der matcher alle. Teamleader er et generelt spil og samtidig et af dem, som Copenhagen Game Lab får særlig god respons på.

”Spillet er meget realistisk, og vi kendte dilemmaerne fra hverdagen. Det vigtigste var de diskussioner, vi fik om dem,” fortæller Paul Noland fra Ledernes Kompetencecenter, der har spillet Teamleader med sine kolleger.

I løbet af spillet oplevede Paul Noland at få rykket sine holdninger:

”Jeg var ofte hurtig til at sige, hvad jeg ville gøre som leder, men fandt gennem dialogen ud af, at jeg ville gøre noget helt andet. Det var meget værdifuldt”.

Tre ledelsesspil på vej
Det tager et par timer at spille Teamleader, og spillet egner sig både til mellemledere og nye ledere. Ofte bruger lederne efterfølgende spillet i deres teams, fordi det handler om opbygning af relationer og håndtering af forskellige personlighedstyper. Begge dele er afgørende for motivation og præstation alle steder i en virksomhed.

Nogle virksomheder har specifikke behov, og dem er Copenhagen Game Lab også vant til at imødekomme med både specielt udviklede spil og versioneringer af standardspil.

”Når vi versionerer et spil som Teamleader, matcher spillets udfordringer organisationens hverdag og er rent visuelt skabt i brandets look. Men stort set alle virksomheder kan nu opnå værdi med standardudgaven. Det er let at spille og aktiverer flere ad gangen,” siger Jimmy Holm Olsen fra Copenhagen Game Lab.

På grund af spillets popularitet lancerer Copenhagen Game Lab foreløbigt tre nye spil til næste år, der imødekommer mere specifikke ledelsesproblematikker. Der kommer dels et spil om forandringsledelse og dels et om stress og trivsel, der er et tiltagende fokus for mange danske virksomheder. Desuden kommer der et ledelsesspil om onboarding, der hjælper virksomhederne til at lykkes med nye medarbejdere.

Engagerende og effektivt
”Kort sagt udvikler vi spil, der imødekommer de udfordringer, virksomhederne står med, så de får lette og effektive redskaber til at løse dem,” fortæller Jimmy Holm Olsen.

Ledelsesspillene fra Copenhagen Game Lab er udviklet i tæt samarbejde med institutioner som blandt andet Niels Brock Business samt erfarne ledere og ledelseseksperter. Effekten ved spillet er åbenlys, forklarer Jimmy Holm Olsen:

”Alle lærer mere ved at blive aktiveret end ved at lytte passivt. Spil udfordrer den enkelte og skaber en udviklende dialog. Fordi det er engagerende, er det effektivt”.

Skab den bedste Teamleader med spil
Værdien ved spillet Teamleader
Sådan fungerer spillet Teamleader

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her