Annonce
Annonce

Solidt grundlag for digital udvikling

Læs mere
Fold sammen

Digital udvikling skaber en mere simpel verden, men vejen dertil er kompleks og kræver en solid og gennemarbejdet infrastruktur. Den leverer e-nettet.

Finanssektoren befinder sig i en rivende udvikling præget af disruption og konstante krav til nye digitale, mobile og brugervenlige løsninger. Men hvis innovationen skal lykkes, kræver det solid kerneinfrastruktur at bygge på. Det forklarer Jørn Knudsen. Han er adm. direktør i e-nettet, der er ejet af bankerne og realkreditinstitutterne, og som er sat i verden for at levere netop dette.
”Når man taler om finanssektoren og fintech i dag, handler det meget ofte om disruption og innovation af løsninger, og det er selvfølgelig også både vigtigt og nødvendigt. Men det er ikke det, der er vores primære fokus,” siger han og fortsætter:
”I stedet handler det for os om at gøre innovationen mulig ved at levere stabil digital kerneinfrastruktur.

Sikkerhed frem for alt
Jørn Knudsen understreger, at han og e-nettet selvfølgelig, og med begejstring i øvrig, følger fintech-udviklingen tæt. Men når det kommer til opgaveløsningen, er det de klassiske dyder, der er centrale: Sikkerhed og stabilitet frem for alt:
”Hos e-nettet arbejder vi med at skabe en mere enkel verden gennem digitalisering. For vores kunder, og derigennem også for alle danskerne. I den proces er der en række komplekse knudepunkter, og det, synes vi, er vanvittigt spændende at arbejde med,” siger han.
Netop velfungerende, enkle og ikke mindst brugervenlige digitale løsninger er en udfordring som alle virksomheder i finanssektoren deler – og i sagens natur konkurrerer om, forklarer Jørn Knudsen.
Samtidig har bankerne i høj grad valgt at samarbejde omkring de grundlæggende infrastrukturløsninger, og der har e-nettes samarbejdsplatform flere gange vist sit værd.

Slip for papirbunkerne
Et af de projekter som e-nettet har arbejdet med de seneste år, er digitalisering af de mange processer forbundet med køb og salg af boliger. Her har virksomheden udviklet samarbejdsplatformen e-bolighandel, der gør det muligt for bank, mægler og advokat at arbejde i ét system, blandt andet med mulighed for at dele dokumenter.
”Boligområdet er et godt eksempel på, hvad der venter i finanssektoren. Det er et område præget af, at mange dokumenter kører rundt, og hvor der dermed er rig mulighed for at forenkle processen via digitale løsninger,” siger han.

Øget digitalt behov
En lignende funktionalitet præger løsningen e-engagement, der gør det muligt at overføre kundeengagementer mellem pengeinstitutter digitalt i en løsning, der dækker både samtykke, udveksling af informationer og dialogen omkring processen.
Fælles for de løsninger e-nettet udvikler er, at samarbejdet mellem flere forskellige aktører er centralt, forklarer Jørn Knudsen, der forventer, at behovet for effektivt digital kommunikation stiger markant.
”Dataområdet er i det hele taget noget, man kigger mere og mere aktivt på, og der er en klar tendens i bankverdenen til, at man gerne vil samarbejde digitalt. Der kan vi tilbyde fuld integration med en række myndigheder fra skat og tinglysning til ejendomsområdet,” siger Jørn Knudsen.

Fakta om e-nettet
Siden virksomhedens start i 1998 har e-nettet arbejdet med at udvikle og vedligeholde en moderne infrastruktur med et bredt informations- og serviceudbud til finanssektoren og boligmarkedets aktører.
Dermed er e-nettet blevet finanssektorens integrationspunkt i kommunikationen med den offentlige sektor og et fælles kompetencecenter på ejendomsdataområdet.
e-nettet er ejet af de danske banker og realkreditinstitutter og arbejder for at skabe grundlag for en mere simpel verden gennem digitalisering.
Målet er større sikkerhed, færre manuelle opgaver og hurtigere ekspeditionstid.
Fremover bliver e-nettet ansvarlig for større infrastrukturprojekter i finanssektoren, og arbejder lige nu med at overtage forvaltningsansvaret for finanssektorens fælles it-systemer til bl.a. clearing og pensionsudbetalinger.
e-nettet har de senere år fordoblet antallet af medarbejdere og beskæftiger i dag 70 medarbejdere.

Større projekter
e-bolighandel - binder alle professionelle aktører i en ejendomshandel sammen og deler handlens dokumenter digitalt
e-engagement - gennemfører engagementsoverførsler mellem pengeinstitutter digitalt og dækker både samtykke, udveksling af informationer og dialog om processen
Digital tinglysning - digital tinglysning, koordineret aflysning og rykning, direkte fra pengeinstituttets eget system
e-SKATdata – digital årsopgørelse og lønoplysninger direkte fra SKAT med kundens samtykke via NemID

Læs mere på www.e-nettet.dk