Annonce
Annonce

Software leveret som tjenester giver store fordele

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Ved at levere softwareløsninger som en tjeneste, opnås der mange fordele for såvel udviklere som kunder, den erfaring har IT-leverandøren FDC gjort med deres SaaS-løsning til både Liv og Pension samt Skade og Helse.

Sponseret af FDC

Af Lars Bennetzen

Der er mange fordele ved at lave softwareløsninger der leveres som en tjeneste, også kaldet Software-as-a-Service. Hos IT-leverandøren FDC har de, for flere år siden udviklet en løsning til Liv og Pension, hvor de udnytter de fordele som SaaS giver både dem og deres kunder.

”Deleøkonomien og den kommende persondataforordning fra EU gør det smart at benytte SaaS-løsninger. Alle vores kunder kører altid på samme version, og når der kommer lovmæssige ændringer så skal vi kun lave ændringer en gang, kunderne får automatisk den nyeste version,” forklarer Birthe Elkjær, administrerende direktør hos FDC.

Den stærke base i SaaS betød at PensionDanmark i 2012 blev kunde hos FDC med et ønske om at få et produkt der udelukkende fokuserer på markedsrenter.

”PensionDanmark er en meget ambitiøs og modig kunde. De ønskede at få automatiseret så mange processer og forenkle mest muligt, og vores løsning giver den mulighed fordi vores Liv og Pension-løsning er procesorienteret,” siger Birthe Elkjær.


SaaS er vejen frem for software til pensions- og forsikringsbranchen, mener Birthe Elkjær, administrerende direktør hos FDC.

Hun fortæller videre at systemet er bygget til markedsrente og at der er i dag er omkring 100 processer, hvoraf 90 af dem, er fuldkommen automatiseret. Et eksempel er når en slutbruger flytter overenskomst fra et selskab til et andet. I traditionelle systemer kan det tage måneder at flytte sin ordning over, men med den løsning der er udviklet til PensionDanmark kan det gøres samme dag og helt automatisk.

”Den måde at arbejde på indenfor Liv og Pension er et paradigmeskifte. Alle andre arbejder efter funktionalitet, mens vi arbejder efter processer, og vi har gjort det til et standardsystem,” siger Birthe Elkjær.

I dag er det også et veludbygget sagsstyrings- og telefonisystem til medarbejdere i kundeservice, hvilket er vigtigt, for ellers er det kun aktuarens opgave der løses, og FDC ønsker at løse hele pensionsselskabets opgave.

”Det har været en hård nød at knække, men sammen med PensionDenmark har det været en god oplevelse, og noget som vi har været stolte af. Nu er vi i gang med at sælge løsningen til andre kunder, og det forventer vi os meget af,” siger Birthe Elkjær.

Mere SaaS
Også inden for Skade og Helse er FDC gået SaaS-vejen, denne gang med et partnerprodukt med Guidewire.

”Vi lavede en vurdering af vores egne produkter til Skade og Helse og konkluderede at vi ville over i et samarbejde med Guidewire, en virksomhed der har en stor udbredelse i USA, og som er hastigt på vej i Europa inden for forsikringsselskaber. Vi er deres nordiske partner,” forklarer Birthe Elkjær.

Lovgivningsmæssigt er der mange forskelle på Danmark og USA omkring forsikringer, og de steder hvor der er forskelle, beriger FDC systemet med de nordiske forhold, også med hensyn til de krav der gælder for at drive forsikring i norden.

”Vores Skade og Helse SaaS-løsning er et produkt der altid er compliant i forhold til lovgivningen. Derfor har vi lavet en komponent til Guidewire der har den funktion. Vi kalder den for et landelag, fordi lovgivningen er forskellig i de nordiske lande,” siger Birthe Elkjær.

FDCs opgave er nu at få solgt det nye Guidewire-produkt, og det sker i strategisk samarbejde med Cognizant Nordic, der har en speciel afdeling der fokuserer på forsikring.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her