Annonce
Annonce

Slip for kontanter og manuel bogføring...

Foto: UNITEC Fold sammen
Læs mere

... med Unitecs kontantløse betalingssystem med automatisk bogføring. Fordelene står i kø ved brug af et kontantløst betalingssystem. Unitec tilbyder en sikker løsning til alle former for kantiner som minimerer administrationen i forbindelse med kantinedrift og forbedrer oplevelsen for brugerne af kantinen.

Sponseret af UNITEC

Systemet bygger på de nyeste teknologier inden for hardware og software og med dets smarte og innovative brugerflader gør det hverdagen lettere for de medarbejdere der administrerer systemet såvel som brugeren der benytter det til betaling. Dette gør os i stand til at levere et betalingssystem som rækker langt ud i fremtiden og som minimerer alle administrative facetter af kantinedrift.

Betalingssystemet er meget fleksibelt og kan benytte alle korteknologier, der findes på det danske marked. Det vil sige, at hvis en kantine i forvejen benytter sig af adgangskort eller brikker vil de også kunne benytte disse som betalingsmetode i Unitecs betalingssystem. Ud over kort og brikker kan Unitec nu også tilbyde en app som betalingsmiddel.

Det fuldt integrerede system gør det muligt for kantinen at centralisere al modtagelse af brugerbetalinger gennem betalingssystemet samme sted. Dette medfører en besparelse på administrative ressourcer, skaber en styring og et overblik af penge flowet i kantinen og kan på sigt udfase kontantbetalinger i kantinens enheder. Unitecs betalingssystem anvendes i dag af 34 kommuner og 300 andre institutioner med i alt 1400 kasseterminaler i brug.

Skoleleder Dan Ingemann Jensen, Sct. Ibs Skole

»Betalingerne i kantinen går meget hurtigere og eleverne bruger ikke spisepausen på at stå i kø. Vi har tilmed ingen administration forbundet med betalingerne, så det er en fornuftig løsning for både børnene og skolen.«


Kontantløse enheder
Kommunale enheder og institutioner leverer dagligt sunde måltider til børn, ældre og medarbejdere. Det gør de rigtig godt, og for mange af brugerne er kantinen et nødvendigt gode for at få dagligdage til at fungere. Kommunerne kan ikke undvære kantinedriften, men det bøvl, der følger med kontantbrugen, vil de gerne af med. Det kan nemt lade sig gøre og løsningen kommer fra Unitec, som leverer et sikkert og brugervenligt betalingssystem.

Løsningen gør det muligt at betale med skole-, studie- eller medarbejderkortet i kantinen eller skoleboden og i mad- og drikkeautomater. Løsningen hjælper landets kommuner, der modtager betalinger i bl.a. borgerservice, boder og kantiner på skoler og fritidsinstitutioner med at forenkle og reducere omkostningerne i administrationen. Kommunen, skolen eller kantinen skal ikke tænke på at håndtere diverse drifts- eller mellemregningskonti, afstemninger og ind-og udbetalinger. Unitec varetager som e-pengeinstitut penge flowet og sørger for sikker opbevaring af borgernes penge, vouchers, adgangsbilletter og lignede i en såkaldt e-wallet på en sikker bankkonto.

Svært at komme af med kontanter
Unitec løser nogle af de konkrete udfordringer, der ligger i kontanthåndteringen forklarer Steen Hansen fra Unitec: - Mange steder vil man i bund og grund gerne slippe helt for håndteringen af kontanter, og det er der forskellige årsager til. Ét argument er, at det ikke er hensigtsmæssigt, at eleverne har penge med i skole – hverken for eleverne, deres forældre eller skolen. Skolerne oplever desuden, at det bliver mere og mere bøvlet at komme af med kontanterne igen, fordi de lokale bankfilialer lukker. Stederne kan derfor i perioder ligge inde med temmelig mange kontanter, og den risiko vil de gerne fjerne, fortæller han. Andre argumenter der understøtter et skifte til et kontantløst betalingssystem inkluderer, at man undgår kassedifferencer og kontantsvind, besværet med at opgøre byttepenge og ej at forglemme får man en bedre hygiejne i kantinen!

Automatisk bogføring til økonomistystem
Ved at vælge et betalingssystem som Unitecs der sørger for automatisk bogføring til økonomisystem vil man kunne spare adskillige timers administrativt arbejde. Væk er dagene hvor en medarbejder skal sidde med krøllede strimler og lave kredit og debet posteringer. Med Unitecs integration til økonomisystem vil den daglige omsætning hver dag blive bogført til angivne kontonumre. Dette foregår ved brug af prædefinerede snitflader der sikrer at bogføringen bliver lavet på de rigtige dimensioner og kontonumre. Den automatiske bogføring overholder naturligvis lovgivningen angående tobenede posteringer. Bogføringerne kan, hvis det ønskes, afstemmes med hjælp fra det udførlige rapport modul der følger med Unitecs betalingssystem.

Roskilde kommune er en af de 34 kommuner der har valgt at indføre Unitecs kontantløse betalingssystem med automatisk bogføring. Den samlede digitale løsning hvor alt fra at modtage betaling i skoleboden til bogføring på de enkelte konti i kommunens økonomisystem var afgørende for at vælge Unitec som leverandør til deres betalingssystem.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Offentlig Digitalisering'. Se alle artikler her