Skieksperter: Derfor satser vi på Norge i foråret

Vi tænker tit, at skisæsonen strækker sig fra begyndelsen til slutningen af uge syv. Men faktisk strækker sæsonen sig i Norge helt til udgangen af april. Her er dagene lange og lyse, og snekvaliteten er i top.

Ifølge Rasmus Lundby, skilærer og formand for Den Danske Skiskole, er Norge fremragende til forårsskiløb, fordi sneen holder sig længere frisk og kold i forhold til alperne. Billede taget i Trysil. Foto: Ola Matsson Fold sammen
Læs mere

Danskerne elsker at stå på ski, men mange vælger at lægge skiferien i vintersæsonen. Spørger man Rasmus Lundby, skilærer og formand for Den Danske Skiskole, er der masser af gode grunde til at forlænge sæsonen med en forårsskitur til Norge.

”Norge er fremragende til forårsskiløb, fordi sneen holder sig længere frisk og kold i forhold til alperne, hvor foråret ofte er ensbetydende med slush ice-sne”, forklarer han.

At snekvaliteten er helt i top i Norge i foråret, bekræfter Thomas Andreasen. Han er entusiastisk skiløber og direktør i rejsebureauet Fjällferie, der udbyder skirejser til både Alperne og Norge og Sverige. Står det til ham, går familiens skiture altid nordpå i forårssæsonen, mens vinterturene oftest går til Alperne.

”I Norge får du sne, der har bygget sig op igennem sæsonen, og som stadig holder. Sydpå kan der blive rigtig varmt i foråret. Det er dejligt med sol og høje temperaturer, men snekvaliteten bliver hurtigt rigtig dårlig. Det gør den ikke lige så hurtigt nordpå, for selvom du får solen, holder temperaturen sig stadig lavt”.

I Norge får du sne som holder. Sydpå kan der blive rigtig varmt i foråret, siger Thomas Andreasen, skiløber og direktør i rejsebureauet Fjällferie. Udsigt fra Skarsnuten Hotell i Hemsedal. Foto: Ola Matsson Fold sammen
Læs mere

Noget for hele familien
Ifølge både Thomas Andreasen og Rasmus Lundby er forårsski i Norge et perfekt valg for børnefamilier. Det koster en lille smule ekstra sammenlignet med priserne i januar, men det er det hele værd, vurderer Thomas Andreasen.

”Især hvis man har mindre børn med, kan det blive koldt i Norge i januar. Det er okay for voksne, men små børn kan hurtig gå surt i det, hvis de fryser, og så får man måske ikke så mange timers skiløb, som man gerne ville have haft. Vi er altid først taget afsted til Norge i marts, for så nyder de solen, og der ikke nogen, der bliver kolde”, fortæller han.