Skal wc-brættet være oppe eller nede? Nu er det slut med diskussionen

Hvorvidt toiletbrættet skal være oppe eller nede efter brug, har i årtier været en tilbagevendende kønspolitisk diskussion i mange hjem. Men en ny smart løsning fra Geberit kan nu sætte en endegyldig stopper for debatten.

Topbillede
Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Skal toiletbrættet være slået op eller ned, når du går fra badeværelset? Selvom der måske egentlig burde være andre og mere væsentlige emner at diskutere, lever den velkendte diskussion stadig i højeste grad rundt omkring i de små hjem.

Meningerne er nemlig delte, og som regel står mænd og kvinder stejlt på hver deres holdninger. Mange mænd lader brættet være slået op, da de fleste jo står op, når de tisser. Mange kvinder mener til gengæld, at brættet altid skal være slået ned, så det er klar til at sidde på.

Toiletbrættet er den største kilde til småskænderier
At diskussionen om toiletbrættet reelt fylder en hel del i vores parforhold, vidner tal om fra en engelsk undersøgelse foretaget af ukBathrooms.com. Her bliver dårlige vaner på badeværelset nævnt som den største årsag til småskænderier i parforholdet, da hele 44 procent peger på dette problem, som det der oftest forårsager skænderier og skærmydsler.

Når man dykker yderligere ned i de dårlige badeværelsesvaner viser det sig, at godt halvdelen af disse uoverensstemmelser helt konkret skyldes, at mænd efterlader toiletbrættet slået op, hvorfor dette altså er den største kilde til skænderier i parforholdet.

Sådan undgår i skænderier om toiletbrættet
Heldigvis findes der nu en løsning på det problem, som altså er et af de mest udbredte i parforholdet. Og løsningen betyder endda, at ingen af de involverede parter er nødt til at give sig og gå på kompromis.

I dag kan dit WC nemlig selv løse problemet for jer. Med den nyeste generation af toiletter, som Geberit AquaClean Mera, skal mænd ikke længere huske på at lukke låget pænt efter brug, ligesom kvinder ikke længere skal frygte, at bagenden bliver mødt af en kold porcelænskant eller et koldt toiletbræt for den sags skyld.

Toilettets automatiske og berøringsfrie toiletlåg åbner og lukker nemlig helt af sig selv ved hjælp af en nærhedssensor, som gør, at både toiletlåg og sædevarme automatisk aktiveres, når du nærmer dig toilettet og når du fjerner dig igen.

Løser andre problemer end de kønspolitiske
Udover at sætte en stopper for den kønspolitiske debat, løser det automatiske toiletlåg faktisk også en række hygiejniske problemer, som de færreste måske er opmærksomme på i forbindelse med toiletbesøgene.

Først og fremmest betyder det nemlig, at du som toilet-gænger ikke længere behøver at røre ved selve toiletlåget, før og efter toiletbesøget. Og her finder man netop den største koncentration af bakterier, hvorfor der er en risiko for, at der kan komme uønskede bakterier op under neglene.

Samtidig byder de moderne AquaClean toiletter på ekstra hygiejne, da man kan blive vasket med lunt vand, i stedet for at skulle bruge toiletpapiret.

Se mere om de hygiejniske toiletter, som sætter et stop for diskussionen

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.