Se listen: De største rivaler på golfbanen

Igennem det sidste århundrede har der været et utal af rivaliseringer både på og udenfor banen blandt de bedste golfspillere i verden.

Tigerwods-JackNiklaus-Cmore
PR foto: Tiger woods Fold sammen
Læs mere

Golf-giganternes kamp: Se de største rivaler her
Igennem det sidste århundrede har der været et utal af rivaliseringer både på og udenfor banen blandt de bedste golfspillere i verden. Her er nogle af de vildeste dueller mellem de største stjerner i sporten.

Den største: Jack Nicklaus vs. Arnold Palmer
Nok den største og mest kendte rivalisering gennem tiderne, som i høj grad har været med til at gøre golf til, hvad det er i dag. Publikumsfavoritten Arnold Palmer mod bydrengen Jack Nicklaus.

Igennem 1960´erne var Palmer og Nicklaus de to bedste golfspillere i verden. Fra 1962, hvor Nicklaus tog sin første sejr og frem til enden af det årti, tog de begge godt for sig af turneringssejre og var samtidig stort set lige. Nicklaus førte i den periode 30-29.

Fra 1962-64 tog de begge tre majorsejre ud af de 12, der blev spillet. Palmer var dog 10 år ældre end Nicklaus og tog sin sidste professionelle sejr allerede i 1973.

Til sammenligning vandt Nicklaus sin sidste Major i 1986.

Nicklaus fik has på Palmer på banen med sin total på imponerende 18 majortitler mod Palmers 7, og en total på 73 sejre mod Palmers 62. Alligevel står Palmer på rigtig mange plan tilbage som vinderen.

Med sin popularitet og vindende væsen, var tilskuerne og hans trofaste følgere i ”Arnies Army” med til at gøre livet surt for Nicklaus, som slet ikke nød samme opbakning.

Men hvor Nicklaus higede efter kærligheden fra fansene, var Palmer mere interesseret i trofæerne, så misundelsen var ofte gengældt.

De to har i livet efter golfen været meget tætte venner helt ind til Palmers død i september 2016.

Se alt PGA Golf på C More

Den glemte: Greg Norman vs. Nick Faldo
En rivalisering som i høj grad fandt sted. Men da den lå i perioden mellem Nicklaus og Woods regeringstid er den gået en smule i glemmebogen.

Norman og Faldo kæmpede i mange år om toppen af verdensranglisten, og hvor Norman kom sejrrigt ud af den dyst med en total af 331 uger som nummer et i verden mod Faldos 97. Derimod vandt Faldo dysten om Majortitlerne de to imellem med seks mod to. Af direkte dueller imellem de to, står US Masters 1996 ud som den mest spektakulære, hvor Faldo frarøvede Norman titlen. Australieren førte med 6 slag inden finalerunden, men et sammenbrud kombineret med en fantomrunde fra den to år yngre englænder, gav et af de mest mindeværdige ”tab” af den grønne jakke i nyere tid.

Den danske: Thomas Bjørn vs. Resten af Danmark
I Danmark kan man i den grad takke Thomas Bjørn for, at dansk golf er i så god en forfatning, som den er i dag. Bjørns sejr på Loch Lomond i 1996 var den første danske sejr på en større tour, og da Bjørn havde taget første skridt, og vist det kunne lade sig gøre fulgte flere hurtigt efter. Bjørn har i karrieren taget 15 sejre på Europa Touren, det er næsten halvdelen af totalen på 33. De 18 resterende sejre er fordelt på otte andre spillere.

De nærmeste på Bjørns overlegne danske rekorder er Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen med hver fire sejre.

Kjeldsen har dog overhalet Bjørn som den bedste danske golfspiller, og har i over et år ligget højst rangeret på verdensranglisten. Den lille nordjyde spiller i år på PGA Tour, hvor han forsøger at få den første danske sejr hjem på den anden side af Atlanten.

Kampen om rekorderne: Jack Nicklaus vs. Tiger Woods
Tiger Woods voksede op med plakater af Jack Nicklaus på børneværelset - det største golfnavn nogensinde med blandt andet 18 majorsejre til sit navn.

Modsat mange andre drenge på hans alder og med de samme plakater over sengen, havde Tiger dem primært hængende af én grund; Han ville slå Nicklaus rekordliste.

Indtil en aften i november 2009 hvor Tigers voldsomme utroskab til hans kone kom frem i lyset, lignede det kun et spørgsmål om tid, inden Tiger skulle lykkes med sin mission. 14 Major sejre kun fire mindre end Nicklaus. 71 totale sejre på PGA mod Nicklaus 73. Tigers sidst vundne Major ligger nu tilbage i 2008. Dog har han i mellemtiden overhalet Nicklaus antal af samlede sejre på PGA Tour med en total på 79.

Denne rivalisering er forhåbentlig stadig ikke helt slut, men det bliver mere og mere utænkeligt, at Tiger når sit overordnede mål for karrieren.

Drømmen: Tiger Woods vs. Rory Mcilroy
Da den unge nordirer kom frem, var der håb om en af de mest spændende rivaliseringer nogensinde. Mcilroy kom på touren som et gudsbenådet golftalent, og med nogle års erfaring var han på det tidspunkt, den eneste man kunne se over tid som kunne udfordre Woods. Som bekendt stak Tiger en kæp i hjulet for sig selv, og snød dermed os alle sammen for en fantastisk duel mellem to golfstjerner.

Drømmen er stadig at de to får en turnering ”heads-up”, hvor der bliver fyret på alle cylindere.

Nutidens duel:
Lige nu er der ikke en duel to spillere imellem, det er der flere årsager til. Efter Tiger lavede nye standarder for, hvor dygtig en golfspiller man kunne blive, begyndte især mange unge at træne meget mere struktureret på helt nye fysiske og tekniske ting.

De unge spillere har nu ramt touren, og der er mange af dem. Der er ikke længere en verden til forskel på en top 100 og en top 10 spiller i verden, og hver uge har rigtig mange forskellige spillere chancen for at vinde.

Det er blevet sværere at skille sig ud, så rivaliseringen foregår nu i højere grad mellem langt mere end to spillere, hvilket gør golfsporten mere seværdig og spændende end nogensinde.

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.