Annonce
Annonce

Salgsfinansiering - en fordel for både butik og kunde

Hos Ekspres Bank er der ingen tvivl om at salgsfinansiering vil blive mere populært i årene der kommer, men samtidigt vil det også ændre sig. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Når detailbutikkerne kan tilbyde attraktive salgsfinansieringer til kunden, giver det både et øget mersalg, mere tilfredse kunder og en større kundeloyalitet.

Sponseret af Ekspres Bank

Af Lars Bennetzen

Kunder i de danske butikker er blevet meget bevidste om priser, både når det kommer til prisen på en vare, og på hvad den kommer til at koste, hvis den skal betales via salgsfinansiering.

”Fordi det ikke koster kunderne ret meget at vælge en salgsfinansiering, er det lettere for sælgerne i butikkerne at sælge dyrere og bedre produkter. Kunderne kan få en meget billig eller gratis finansiering, og det betyder ofte at kunderne vælger det bedre produkt i stedet for at spare lidt penge,” forklarer Annika Olsson Nordisk Deputy CEO hos Ekspres Bank, og fortsætter:

”Det er en rigtig god udvikling, vi har set siden finanskrisen. Dels har den gjort, at der er blevet udviklet lån, der ikke koster så meget, dels er forbrugerne blevet mere bevidste om, hvad en vare koster.”


PR-foto: Annika Olsson, Nordisk Deputy CEO, Ekspres Bank

”Når en kunde vælger en finansierings-ordning, så har fokus flyttet sig fra månedsbeløbet til, hvad varen ender med at komme til at koste.”

Hos Ekspres Bank er der da også stort fokus på at udvikle og finde på produkter, der er gode produkter til markedet. Produkter som både Ekspres Bank og deres kunder kan stå inde for.

”Vi udvikler produkter, hvor det er let at se, hvad det samlet kommer til at koste at låne penge,” pointerer Annika Olsson.

Salgsfinansiering skal være let
Det er dog ikke nok, at finansieringen er billig for kunderne. Annika Olsson forklarer, at det på samme måde skal være let at få finansieringen.

”Derfor skal vi møde kunderne der, hvor de er. Om det er på nettet, på mobile enheder eller i butikken, så skal vi være der,” siger Annika Olsson og fortsætter:

”Det betyder, at vi har produkter og løsninger til både fysiske butikker og webshops. Det er vigtigt at være digitale, så vi kan sikre, at vores samarbejdspartnere kan møde deres kunder præcist der, hvor de er og gør det let at få salgsfinansiering.”

Det er dog ikke kun for kunderne, at salgsfinansiering skal være let. Det skal også være let for butikkerne at tilbyde deres kunder finansiering. Derfor tilbyder Ekspres Bank en digital løsning med brug af NemID, hvor de kan trække alle nødvendige informationer online. Det betyder, at der ikke skal udfyldes eller underskrives nogle papirer i butikken. På den måde bliver det lettere at sælge finansieringsløsningerne både i butikken og online.

Annika Olsson, Nordisk Deputy CEO, Ekspres Bank

»Det er vigtigt at være digitale, så vi kan sikre, at vores samarbejdspartnere kan møde deres kunder præcist der, hvor de er.«


Den vigtige sælger
Men når alt kommer til alt, så er det sælgeren i butikken, der står og skal sælge finansieringsproduktet, og derfor er det vigtigt, at produktet er let at forstå, både for sælger og for kunde.

”En ting er, at man er enig med hovedkontoret, men hvis sælgerne ikke forstår finansieringsprodukterne, så har hverken vi eller vores samarbejdspartnere succes,” fastslå Annika Olsson.

Derfor har Ekspres Bank et dedikeret salgsteam, der arbejder med sælgerne i butikkerne og sikrer, at de er klædt godt på til at forstå de salgsfinansierings-produkter, de tilbyder i butikken og ansøgningsprocessen.

Derudover har Ekspres Bank også e-learning moduler og en hotline, som butikken kan kontakte, hvis der opstår tvivl. Ved at sikre sælgernes viden, bliver det let for kunden, og det er med til at give et øget mersalg, både online og i de fysiske butikker.

Let at komme i gang
Samtidig sænker Ekspres Bank barrieren for butikkerne om at komme i gang med salgsfinansiering, ved at tilbyde en række standardløsninger til mindre kunder. Løsninger hvor der ikke skal udvikles noget.

”Til de lidt større virksomheder kan vi indgå samarbejder, hvor vi udvikler produkter, der er strømlignet til deres behov og forretningsgang. Vi tror nemlig på, at ved at tilpasse løsningerne til forretningens kunder, får vi den bedste succes,” forklarer Annika Olsson.

Netop den tilgang til salgsfinansiering betyder, at Ekspres Bank har samarbejder med både store og små detailbutikker og – kæder i Danmark, for de produkter som Ekspres Bank tilbyder og udvikler er produkter, der er lette at sælge både i butik og online.

Hos Ekspres Bank er der ingen tvivl om, at salgsfinansiering vil blive mere populært i årene, der kommer, men samtidigt vil det også ændre sig.

”Jeg tror ikke, man kommer til at tænke på det som finansiering i fremtiden. Det bliver bare en anden måde at betale på – en del af alle de mange tilbud der er i dag, så som via app, kort, mobil og mere,” siger Annika Olsson og slutter:

”Det kommer til at handle om, hvordan vi kan hjælpe kunden på den mest smidige måde. Det skal være let, så salgstransaktioner bliver billigere og lettere for forretningen.”

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her