Annonce
Annonce

Sådan undgår du at din webshop drukner i egen succes

Foto af Lukas Kaldan
Læs mere
Fold sammen

En webshop kan nemt drukne i sin egen succes, hvis ikke de bagvedliggende systemer arbejder optimalt sammen. Ved at skabe sammenhæng med en helhedsløsning bliver omkostningerne minimeret og konkurrenceevnen maksimeret.

Sponseret af SumoShop

”Hvis vi som webshop skal kunne køre med lukrative priser og ikke udkonkurreres, skal vi kunne spare på vores største udgiftsposter, der er løn, og vi skal minimere fejl, der skaber uforudsete udgifter. Med SUMOscan har vi elimineret alle risici for tekniske fejl, og vi har fået et effektiv flow, så vi har kunne reducere personalet på lageret fra seks til halvanden ansat,” fortæller Mark Urban.

Han er med sin forretning Streetammo.dk kunde hos SUMOshop. Fra oprindeligt at være en kælderbutik i Aalborg er Streetammo i dag blandt Europas største online streetwear-butikker og blandt de største modebutikker på nettet i Danmark generelt.

Alle systemer samlet
For den danskudviklede SUMOshop er fokus netop på effektive helhedsløsninger til omnichannel e-commerce. SUMOscan er en af de mange udvidelsesmuligheder til SUMOshop, der er gået fra at være en mere specifik e-commerce platform, men med årene har bredt sig over hele værdikæden i en moderne digital forretning. I dag er det typisk SUMOshop der samler alle de andre systemer, som virksomheden anvender, til én helhed.

”Vores tilgang er meget agil og praktisk funderet. Hvis der er et problem, skaber vi en løsning,” siger Thomas Elmkjær fra SUMOshop.

Han grundlagde shop-systemet i 2003 med udgangspunkt i eget behov for et fleksibelt system, der kunne tale sammen med hans fysiske forretnings POS-system og let at kunne sælge varerne i en onlinebutik.

Efterspørgslen fra andre var stor, og SUMOshop leverer i dag skræddersyede helhedsløsninger til en lang række alsidige kunder, der tæller internationale danske mode-brands som Wood Wood, Moss Copenhagen, Munthe og Sand.

Helhed og enkelthed
”SUMOshop er en e-commerce platform, der er skabt til at blive tilpasset, for intet forretnings-setup er identisk. Vores filosofi er, at man som kunde har alle muligheder, men omvendt ikke skal have en masse unødvendige features. Det er med til at gøre SUMOshop overskuelig og hurtig at bruge i det daglige.”.

Hos Streetammo, der stadig i dag har både webshop og fysisk butik, er SUMOshop derfor ikke kun e-commerce platform-leverandør, men den samarbejdspartner der sørger for, at alle led i hele den digitale infrastruktur taler sammen.

”I takt med at webshoppen voksede, fik vi i Streetammo problemer med lagerstyring og ordrebehandling. Løsningen blev SUMOscan, hvor vi nu er sikre på at alle varer dels bliver registreret korrekt, og dels kan vi kun gennemføre ordren og printe shippinglabel, hvis de korrekte lagervarer er bippet ind. Samtidig er systemet så enkelt, at enhver kan finde ud af det fra dag ét,” forklarer Mark Urban.

Altid i udvikling
I dag har Streetammo 1000 kvadratmeter lager, og undervejs er deres SUMOshop blevet udvidet med flere features på SUMOscan-delen. I dag viser systemet blandt andet den korteste vej gennem lageret i forhold til den rækkefølge, som varerne på ordrerne optræder i, så tiden til at finde, scanne og pakke varer er hurtigst mulig.

”Vi har prøvet andre systemer, men de har været for lukkede og kunne ikke blive udviklet til at imødekomme vores behov. SUMOshop har hele tiden kunne blive tilpasset vores ønsker,” fortæller Mark Urban.

Hos SUMOshop er ønsket netop at bevæge sig i retning af fuldstændigt automatiseret onlinehandel i parløb med kunderne.

”Når vi opbygger et custom system til en kunde som Streetammo, er vores mantra, at kunne automatisere rutiner og erstatte gentagende manuelt arbejde. Det er nødvendigt for at ruste vores kunder til konkurrence mod de store udenlandske retailers,” slutter Thomas Elmkjær.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her