Annonce
Annonce

Sådan sikrer du dine børn

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Det er hårdt for børn at miste deres mor eller far, men som forælder kan du sikre, at økonomien er på plads, hvis ulykken skulle ramme.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her

Af Nils-Ole Heggland

Flere end 22.000 børn og unge op til 20 år har mistet mindst en af deres forældre. Det viser tal fra brancheorganisationen Forsikring og Pension, som opfordrer alle forældre til at tjekke pensionen, så børnene står bedre rustet, hvis et dødsfald skulle ramme familien.

”Sorgen og savnet vil nok aldrig helt forsvinde. Men en forsikring kan give trygge økonomiske rammer om dagligdagen – både i barndommen og i studietiden – selv om der mangler en forælder,” siger underdirektør i Forsikring og pension Anne Seiersen.

Moderne familier
De fleste danskere har i dag en pensionsordning, som ved dødsfald dækker ægtefælle eller samlever, men børn er ikke altid automatisk omfattet af forsikringen ved død.

”Derfor er det en god idé at få tjekket, om der fx er en børnepension, så børnene løbende får penge, indtil de bliver 18 eller 21 år. Det er også muligt at reservere en del af livsforsikringen til børnene. Pengene kan stå på en lukket konto, indtil børnene bliver myndige,” fortæller Anne Seiersen.

Familiemønsteret anno 2017 kan være lidt mere kompliceret end for bare få år siden – med dine, mine og vores børn.

”Typisk vil ens egne biologiske børn og stedbørn være dækket af pensionsordningen – men det kan være forskelligt fra pensionsselskab til pensionsselskab. Det er derfor en god idé at tjekke med sit selskab, at ens børn er dækket, som man ønsker,” siger Anne Seiersen.

Ekstra tid til pension
Hun opfordrer forældre til at bruge lidt tid på at undersøge dækningen for børnene på Pensionsdagen på søndag d. 29. oktober.

”Sidste søndag i oktober får vi alle sammen foræret en ekstra time, når vi går væk fra sommertid og tilbage til normaltid. Lidt af den tid kan være rigtig godt anvendt på at tjekke sin pension og dækningen for børnene.”

Det bedste overblik får man ved at klikke ind på pensionsinfo.dk, hvor stort set alle oplysninger om pension ligger samlet – både opsparing og forsikring ved død, sygdom og ulykke. Og på Pensionsdagen har de fleste pensionsselskaber åbne telefoner, hvis man har spørgsmål eller vil have ændret sin pensionsordning, fx forsikringsdækningen til børnene.

En børnepension kan løbe helt frem til 24 år, så børnene også får en økonomisk håndsrækning under deres uddannelse.

Beløbsmæssigt justerer mange børnepensionen efter grænsen for børns frikort, så børnene ikke skal betale skat af en forsikring, der ellers skulle fjerne nogle økonomiske bekymringer i en svær tid.

Tjek dine forsikringsmuligheder i din pension. Besøg: faktaompension.dk

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her