SPONSERET INDHOLD

Sådan ser danskernes drømmebadeværelse ud

Vores hjem skal i dag i høj grad understrege, hvem vi er - eller ikke er - og det afspejler sig naturligvis også i et af hjemmets vigtigste rum; badeværelset. En ny, stor undersøgelse afslører, hvordan danskernes drømmebadeværelser ser ud.

Foto: Geberit Fold sammen
Læs mere

Begreber som enkelthed og funktionalitet topper, når danskerne sætter ord på, hvordan deres drømmebadeværelse ser ud. Derimod er prangende og overflødig luksus ikke længere i høj kurs.

Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Geberit, hvor danskernes drømme og ønsker til det ideelle badeværelse er blevet kortlagt. Undersøgelsen giver et klart og tydeligt billede af, hvad vi vil have – og hvad vi ikke vil have.

Det ideelle badeværelse – enkelt og funktionelt
Helt overordnet set peger langt de fleste på en række ret basale og funktionelle elementer, der først og fremmest skal være at finde på badeværelset.

Et brusebad, en håndvask og et toilet, gerne væghængt og berøringsfrit, er således ikke overraskende øverst på ønskelisten. Derudover vil flertallet også gerne have opbevaring til håndklæder og gulvvarme, når de skal sammensætte det ideelle badeværelse.

Se udvalget af væghængte AquaClean-toiletter hos en af Europas førende producenter her

Når det kommer til farver og materialer, er det også det enkle og praktiske, der er i højsædet. Hvid og grå er klart de mest populære valg af farver, og 3 ud af 4 peger på fliser som deres foretrukne materialevalg.

Ud med dekadente og forstyrrende elementer
Samtidig er der også en lang liste af ting, som hovedparten af undersøgelsens deltagere ikke ønsker på badeværelset. Fravalgene tyder på, at vi har bevæget os væk fra tidligere tendenser, hvor det økonomiske opsving afspejlede sig i form af en lidt mere dekadent indretning af badeværelset. Således er tidligere hits som solarium, sauna og jacuzzi nogle af de ting, som er mest uønskede, mens også en pladsrøver som badekarret heller ikke længere nyder stor popularitet.

Hvor der blandt undersøgelsens deltagere er lidt mere delte meninger om, hvorvidt fjernsyn, musiksystemer, vaskemaskine, tørretumbler og andet elektronik hører hjemme på badeværelset, er der til gengæld bred enighed om, når det kommer til fravalg af farver. Pink og guldfarve er fuldstændig udelukket.

Miljøvenlighed frem for samtaletoilet
Hensynet til miljøet fylder meget i danskernes bevidsthed, da mere end 7 ud af 10 peger på, at miljømæssige overvejelser spiller en vigtig rolle i forhold til badeværelset. Der bliver lagt mere og mere vægt på miljøvenlige løsninger, hvorfor de fleste kigger efter en vandbesparende løsning, når de vælger sanitet og armaturer.

Derimod er de færreste interesserede i alternative løsninger i forhold til badeværelsets sammenspil med resten af hjemmet. Samtaletoilettet ser således ikke ud til at blive en realitet lige foreløbig, da 9 ud af 10 foretrækker, at badeværelset skal være et separat rum med dør, der kan lukkes.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.