Sådan overbeviser du din chef om din næste bil

Læs mere
Fold sammen

Træt af den klassiske sorte firmabil, der ligner alle de andre? Er det blevet for ensformigt? Vi kender sikkert alle fornemmelsen, men chefen insisterer, fordi ”Det har vi altid kørt i”. Men hvad godt er der nogensinde kommet ud af at blive i komfortzonen? Nej vel. Så overvej om ikke det er tid til at losse virksomheden ud af den automobile komfortzone og få talt chefen varm på en Renault Talisman.

Hvad er i virkeligheden afgørende for, hvilke biler der holder parkeret i firmahabitten foran hovedindgangen på arbejdspladsen? Svaret vil i langt de fleste tilfælde være TCO – altså Total Cost of Ownership. Men det er bare tal på et stykke papir, og enhver moderne bilimportør vil med massiv opbakning fra moderfabrikken gøre hvad de kan, for at få omkostningsniveauet ned.

Enten ved at holde brugtvognspriserne høje eller serviceomkostningerne nede. Men hvis vi prøver at se ud over tallene i excel-arket og ser på andre værdifastsættelser, så kan der være gevinster at hente ved at tænke ud af boksen.

For nogle gange betaler det sig at være anderledes. Tag anekdoten om sælgeren der kørte i en rød italiensk premiumbil. Hver gang han kom på kundebesøg, så havde kunden en mening om sælgerens bil. Enten at den var fed og fantastisk, eller at det var modigt at køre i en bil, der holdt mere på værksted end i p-hus. Det var en vogn, der vækkede følelser og meninger. Da sælgeren skiftede til en sort tysk premiumbil med lavere TCO og højere driftsikkerhed, stoppede bilsnakken brat. Kunderne noterede sig givetvis stadigvæk, hvad han kom trillende i, men hvad kan man sige om den automobile sorte business-habit, som alle de andre sælgere også kører i? Om det var bedre for bundlinjen melder historien ikke noget om, men mon ikke en god automobil small-talk er et bedre udgangspunkt for den gode handel?

Så overvej om ikke Renault Talisman kunne være bilen, der åbner nye døre for dig og din virksomhed. Trop op til dit næste forretningsmøde i den elegante og anderledes franskmand og du er garanteret en uforpligtende bilsludder, inden der skal knuses tal og lukkes aftaler. Om ikke andet kan du lade en bemærkning falde om, at Kevin Magnussen kører Renault Talisman, når han er i Danmark, og så vil isen være brudt. Så start en snak. Gør en forskel.

Tegn et billede af en virksomhed der tør trille udenfor komfortzonen. Derude hvor der slås buler i virkeligheden og hvor nytænkning og innovation skaber mere værdi, end det du finder på decimalerne i excel-arket med TCO.

Læs mere om den nye Renault Talisman her