SPONSERET INDHOLD

Sådan har corona-pandemien påvirket vores madvaner

Efterspørgslen på alternative madløsninger har gjort initiativer som måltidskassen eftertragtet hos de danske forbrugere – og det er der gode grunde til. COVID19-pandemien har ikke bare påvirket danskernes dagligdag, men også deres handle- og madvaner.

Måltidskulturen i Danmark er under udvikling og forbrugere efterspørger i stigende grad de hurtige og nemme løsninger. Det betyder, at flere nu har droppet de tidskrævende indkøb og madplaner til fordel for måltidskasser, der giver mere tid og overskud i hverdagen. Det viser en forbrugsanalyse fra AE-Rådet.

En af udbyderne på markedet er Hellofresh, som lige nu tilbyder 30% rabat på de første 2 kasser  – prøv din første kasse her.

At vi tyer til måltidskasser falder helt i tråd med danskernes øvrige forbrugsmønstre under Covid19. En undersøgelse om coronavirus i Danmark, viser blandt andet, at den største nedgang i forbruget hos danskerne findes i de fysiske butikker, og at flere danskere bruger penge på mad på nettet.

Sofie Holme Andersen, analytiker

»Familierne prioriterer at bruge penge på at gøre fritiden mere fri«


Måltidskasserne har hidtil været mest populære hos børnefamilierne, men udviklingen mærkes flere steder, og måltidskonceptet vinder nu også frem hos unge med en travl hverdag. Konceptet tilbyder nemlig ikke bare mere luft i dagligdagen, men også en varieret aftensmad og inspiration til madlavningen.

Som ny i et køkken kan det være vanskeligt og tidskrævende at finde nye måltidsforslag. Det undgår de unge med måltidskasserne, der sågar giver mulighed for at vælge imellem en række forskellige temaer, såsom klassisk, vegetarisk og eksotisk mad.

Madspild
Den stigende popularitet kan også skyldes, at måltidskonceptet tapper ind i store samtidstendenser som madspild og bæredygtighed. Når man bestiller en kasse, vælger man også antallet af måltider, og retterne rationeres derefter. Derfor vil portionsstørrelserne passe til de spisende, hvilket minimerer madspildet. Derudover vil færre indkøb mindske risikoen for overforbrug, hvilket også mærkes i økonomien hos forbrugerne.

Måltidskasserne viser sig således som et populært alternativ til en sund og varieret aftensmad, i en tid hvor mulighederne for daglige indkøb er begrænsede eller helt udelukkede.

Vi har fundet 2 populære udbydere af måltidskasser, så du ikke behøver begive dig ud i samfundet.

    1. Hellofresh.dk

Hellofresh tilbyder lækre, budgetvenlige kasser. På Hellofresh.dk har du mulighed for at kombinere kød og fisk med vegetariske måltider, og sammensætte din helt egen ugemenu.

Du får 30% på dine to første kasser lige nu, så prøv det af, og se om det er noget for dig.

Køb din første kasse fra Hellofresh her


​    2. Aarstiderne.dk

Aarstiderne er til dig der vægter økologi og gode råvarer højt. De er 100% økologiske og opererer efter 80/20 princippet - 80% grønt og 20% kød i kasserne.

Lige nu får du 20% i rabat på din første bestilling af lækre, økologiske måltidskasser fra Aarstiderne - Fri fragt og ingen binding.

Prøv kasserne fra Aarstiderne her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.