SPONSERET INDHOLD

Sådan fremtidssikrer du badeværelset

Det moderne badeværelse skal på samme tid være praktisk og luksuriøst, fortæller indretningsarkitekt, der fremhæver toilettets rolle i indretningen.

Siden toilettet for alvor flyttede ind i huse og lejligheder i begyndelsen af det sidste århundrede, har danskerne drømt om at indrette sine badeværelser som perfekte velværerum. Men det kræver blik for fremtidens trends at indrette med succes.

Det forklarer indretningsarkitekt Susanne Magelund, der med 22 års erfaring blandt andet har specialiseret sig i indretning af badeværelser. Ifølge hende handler det dybest set om, at fremtidssikre det vigtige rum – både så man selv bliver glad for det, og så toilettet ikke skræmmer potentielle fremtidige huskøbere væk.

”Jeg oplever meget ofte en meget tidstypisk indretning, som det kan være svært og dyrt at ændre på. Når badeværelset skal renoveres handler det derfor om at tænke ud over, hvad der er på mode lige nu,” siger Susanne Magelund.

Gå efter stilren kvalitet
Ifølge hende er det første og vigtigste råd, at man skal satse på kvalitet frem for lav pris.

”Det kan være fristende at vælge elementer, der er billigt produceret. Men hvis noget er meget billigt dækker det ofte over, at for eksempel porcelænet er af dårlig kvalitet,” siger hun.

Næste råd handler om stilen. Her ønsker mange at udstråle noget unikt – også med indretningen af badeværelset. Det alt for unikke, kan dog blive problematisk.

”Pas på med for mange farver på fliserne og porcelænet og tænk i stedet i stilrene og tidsløse designs. Så kan man altid gøre rummet personligt med håndklæder og måtter og andet løst inventar,” lyder rådet.

Hygiejnen i fokus
Ikke mindst i forhold til selve toilettet, der tidligere har været en lidt undervurderet del af indretningen, kan en række tendenser være værd at bemærke, lyder det.

Her fremhæver Susanne Magelund blandt andet væghængte toiletter som en god investering. Derudover kommer en række eksempler på ny teknologi, der øger både hygiejne og velvære på toilettet.

”Det væghængte toilet giver fordele både i forhold til, at man selv kan bestemme, hvor højt det skal sidde og, ikke mindst, i forhold til rengøring. For hygiejne er mere og mere en vigtig faktor i badeværelsesindretning,” siger Susanne Magelund, der opfordrer til, at man undgår ”for mange krummelurer”.

Ny teknologi vinder frem
Lignende tanker træder tydeligt frem hos VVS-producenten Geberit, der blandt andet laver AquaClean toiletter, som vasker bagdelen med vand, til det danske marked.

Her er netop det stilrene nordiske design i centrum for produkterne. Og kombineret med teknologi, der blandt andet giver mulighed for automatisk åbning og lukning af toiletlåg, udsugning af dårlig lugt og lignende uden fysisk berøring skaber det stigende efterspørgsel.

Både hos forbrugere, der er i gang med den helt store nybygning eller renovering og hos mennesker, der blot ønsker lidt mere velvære i hverdagen.

Find mere inspiration til dit badeværelse her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.