Annonce
Annonce

Sådan finder du den rette firma-mobil

Sådan finder du den rette firma-mobil
Læs mere
Fold sammen

Hvor smart skal en smartphone egentlig være for at være et godt arbejdsredskab?

Flere og flere virksomheder tillader, at medarbejderne bruger deres egen mobiltelefon som arbejdstelefon. Det er populært blandt mange medarbejdere, fordi de dermed selv får indflydelse på, hvilken telefon de skal bruge. Men ikke alle telefoner er lige velegnede til alle slags opgaver. Det fortæller David Engstrøm, pressechef i Telia, der har set nærmere på de særlige features og teknologier, som efterspørges i erhvervslivet.
Han understreger, at det først og fremmest er vigtigt at overveje, hvad det reelle behov er. Skal man udelukkende bruge telefonen til at ringe med, så kan man typisk nøjes med en billigere telefon, end hvis man gerne vil have mulighed for at udføre flere opgaver. Uanset hvad mobilen skal bruges til, har batterikapacitet og levetid dog stor betydning for de fleste.
”Specielt hvis medarbejderne er på farten og bruger mobilen meget, er det vigtigt at vælge modeller, som holder på batteriet,” siger David Engstrøm og fortsætter.
“Det er under alle omstændigheder en god tommelfingerregel, at pris og funktionalitet bør matche de individuelle behov. Og her kan virksomheder være meget forskellige. Hvis behovet er, at der skal kunne tjekkes mail i ny og næ, kan man klare sig med en relativt simpel telefon, og skærmens størrelse er i denne sammenhæng ikke så vigtig. Hvis man derimod gerne vil kunne redigere regneark og store tekstdokumenter, vil en mobil med en stor højtopløst skærm gøre det meget lettere og mere behageligt.”

Tjek med it-afdelingen
Derudover handler det om at vælge en telefon, der spiller sammen med arbejdspladsens it.
“Førsteprioriteten for de fleste virksomheder er muligheden for at synkronisere mail, kalender og kontaktbog, så medarbejderne kan arbejde mobilt, tage kontakt til kollegaerne med det samme og holde styr på alle møderne,” siger David Engstrøm, men understreger samtidig vigtigheden af, at telefonen lever op til virksomhedens sikkerhedskrav:
“Hvis uheldet er ude, og man mister sin mobiltelefon, kan det være rart at have en løsning, der kan slette indhold på telefonen fra centralt hold eller at låse corporate apps og software, så de ikke er tilgængelige på telefonen uden kode,” siger David Engstrøm.
De funktioner er typisk en del af virksomhedens mobile device management-system, MDM, så hvis virksomheden allerede har en MDM-løsning på plads, så tjek med it-afdelingen inden køb, hvilke telefoner der er understøttet, så er du sikker på at være dækket.

Vælger du en ældre model?
Mange glemmer at tænke på, at styresystemet på telefonen skal være opdateret med nye sikkerhedspatches, når der opstår nye sikkerhedshuller. Det er ikke altid de ældre modeller stadig er understøttet, så tjek op på det, inden du slår til od udnytter et tilbud på en ældre telefon. I sidste ende skal den rigtige erhvervsmobil nemlig både leve op til dine personlige behov og til virksomhedens.

“Det er en balance mellem den bedst mulige sikkerhed på den ene side, og at medarbejderne og deres mobile værktøjer også skal kunne fungere effektivt i løbet af arbejdsdagen,” siger David Engstrøm.

Sådan kan Galaxy S6 styrke din virksomhed

Fem ting din firma-mobil skal kunne

Telefonen er fremtidens kontor

Knox sikrer virksomhedens data

Mobil data-sikkerhed sidder i fingerspidsen