Annonce
Annonce

Ristorante San Giorgio - en middag du vil nyde med et smil på læben

Den italienske mesterkok Achille Melis giver dig en innovativ og enestående madoplevelse med respekt for italienske traditioner og råvarer.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vil man opleve det italienske køkken i gourmetklassen så besøger man Ristorante San Giorgio, her får man en gastronomisk eventyrsrejse mellem traditionelle ingredienser og sofistikerede opskrifter fra Sardinien.

Alt er baseret på sæsonens fineste råvarer. Ingredienserne er altid friske og velsmagende og fra de bedste italienske og danske producenter. Der bruges kød, fisk og grøntsager af den bedste kvalitet og selv pastaen og brødet forberedes kærligt i San Giorgio’s køkken.

San Giorgio serverer ikke blot et måltid men en uforglemmelig oplevelse der tilfredsstiller alle dine sanser. Det høje gastronomiske niveau kan tilskrives fire faktorer: viden, erfaring, inspiration og passion.

San Giorgio’s udsøgte retter nydes sammen med en stor variation af vine, der kommer fra hele Italien, og restaurantens sommelier, diplomeret fra den prestigefyldte 'Associazione Italiana Sommelier', vil altid stå klar til at servicere gæsterne. Kendere af italienske vine vil begejstres over det omfangsrige vinkort.

Vil du opleve en middag som du kan nyde med lukkede øjne, for senere på aftenen falde i søvn med et smil på læben, så er San Giorgio din restaurant.

Menuen
San Giorgio serverer ikke a la carte. Hver aften tilbyder køkkenet et antal retter, som kombineres i tre forskellige menuer. Her har man ikke en fast menu. Retterne bliver jævnligt skiftet ud, så menukortet hele tiden byder på sæsonens friske råvarer. Menuen består af minimum tre og op til fem retter. Køkkenchefen, Achille Melis, har mere end 40 års erfaring og udvikler personligt sammensætningerne af menuerne ved, at forene traditionerne med nytænkning.

Menu 1: Pasta eller forretter + kød eller fisk + dessert + vinmenu

Menu 2: Forretter + pasta + kød eller fisk + dessert + vinmenu

Menu 3: Forretter + pasta + fisk + sorbet + kød + dessert + vinmenu

Atmosfæren
Ristorante San Giorgio er smukt placeret i en historisk bygning opført i 1847 midt på Rosenborggade, en sidegade til Gothersgade og Frederiksborggade, i hjertet af København. Her boede filosoffen Søren Kierkegaard fra 1837 til 1840, hvor han tog sin teologiske embedseksamen efter godt 10 års studier.
Restauranten ligger blot 150 meter fra Nørreport station, Kultorvet og Kongens Have. Atmosfæren er en vigtig del af den fulde madoplevelse og på San Giorgio får man en professionel og behagelig betjening i hyggelige og hjemlige omgivelser. Lokalerne er charmerende med bindingsværk og stuklofter, dæmpet musik og varm belysning. Der er sølvkandelabre og hvid dug på bordene, prismelysekroner i loftet og maden serveres i de smukkeste anretninger.

Præmier
San Giorgio står op for at bevare værdierne, traditionerne og kulturen fra Italien og Sardinien, og siden San Giorgio’s grundlæggelse, i 1985, har restauranten modtaget mange udmærkelser som ligger i klasse med La Buca og Michelin: guldmedalje fra Associazione Ciao Italia, kvalitetscertificeringen "Italiensk gæstfrihed og restauranter i verden" og "Q" mærket af det Italienske Handelskammer i Danmark og ikke mindst anmeldelser fra den prestigefulde guide Gambero Rosso.

Fester og arrangementer
Ristorante San Giorgio er enestående til både firmaarrangementer og små uformelle sammenkomster. De kan servere for selskaber på op til 50 spisende gæster, også uden for de faste åbningstider.
San Giorgio kan også tilbyde catering til private arrangementer off-site, uanset om det er et bryllup, et forretningsmøde, eller bare en fest derhjemme.

Historien
Indehaveren og mesterchefen af San Giorgio, Achille Melis, er en meget beundret figur i Københavns kulinariske scene, hvor han har introduceret sine gæster til nye og unikke smagsoplevelser siden restaurantens etablering i 1985.

Achille Melis har rødder i byen Mogoro på Sardinien, han har arbejdet for berømte italienske restauranter, er oplært blandt andre af Paracucchi og Gualtero Marchesi, to store navne i den italienske kokkeverden, og kender alle de førende inden for det italienske køkken. Ved komfuret viser Achille et udpræget talent for at sammensætte de italienske råvarer og selv her langt fra sit fædreland er han i stand til at fremtrylle de mest raffinerede italienske retter baseret på kvalitetsvarer og klassiske, gennemprøvede opskrifter tilsat et moderne og kreativt præg.

»Jeg drev en populær restaurant i Palau i det nordlige Sardinien, men et besøg i København i 1985, der egentlig var ment som et eksperiment, resulterede i at jeg faldt for landet og danskerne, som elsker Italien og middelhavskøkkenet. Jeg slog mig ned og har været her siden sammen med min kone Olimpia. Samme år åbnede jeg San Giorgio og i 1996 min anden restaurant La Vecchia Signora, der primært er et pizzeria med trækulsovn,« fortæller Achille Melis.

Ristorante San Giorgio
Rosenborggade 7,1130 København K,
tlf: 33 12 61 20
ristorante@san-giorgio.dk
www.san-giorgio.dk
Åben tirsdag til lørdag fra 18:00 til 23:00
Lukket søndag og mandag

Book bord her.La Vecchia Signora er blevet kåret som 'Københavns bedste pizzeria 2017' af den prestigefyldte italienske guide Gambero Rosso.

La Vecchia Signora, det bedste pizzeria i København


Hos La Vecchia Signora får passionen for gæstfrihed dig til at føle dig hjemme. Her finder du en autentisk, venlig, fortrolig og upåklagelig service, takket været Olimpia, som sammen med sin familie garanterer den bedste kvalitet og madoplevelse.

På restauranten-pizzeriaet La Vecchia Signora, kan du nyde en pizza eller en af de mange delikatesser menuen tilbyder dig, og du vil hurtigt føle dig i en gyde i Napoli, på strandpromenaden i Costa Smeralda, eller i de smukke toscanske bakker.

Vinkortet tilbyder gode italienske vine, og priserne er imponerende rimelige.

Trækulsovnen bragte Achille med sig fra Italien. For at tilberede en pizza skal man bruge gode flammer som bager dejen godt, som efterlader ingredienserne bløde og velsmagende, og som gør den aromatisk og let at fordøje.

La Vecchia Signora har til huse i et charmerende bindingsværkshus fra 1753, midt i det historiske centrum af København. I koldt vejr varmer en stor pejs i det hyggelige miljø, og om sommeren byder den store gårdhave på romantiske middage i stearinlysskær og måneskin.

Eksperterne bekræfter kvaliteten


La Vecchia Signora er blevet hædret af den prestigefyldte guide Gambero Rosso som "Bedste pizzeria i København. Yderligere fik La Vecchia Signora i 2014 kvalitetscertificeringen "Italiensk gæstfrihed, italienske restauranter i verden" og "Q" mærket af det Italienske Handelskammer i Danmark. Priserne garanterer forbrugerne den højeste kvalitet og gæstfrihed blandt italienske restauranter i verden, hvilket giver La Vecchia Signora et ubestridt kvalitetssynonym.


La Vecchia Signora
Grønnegade 12-14, 1107 København K
tlf: 33 16 00 48
lavecchiasignora@mail.dk
www.lavecchiasignora.dk
Åben hver dag fra 12:00 til 23:00

Book bord her.