Annonce
Annonce

Relevant og værdifuldt indhold er nøglen

billede

Af Jesper Laursen
CEO, Brand Movers og Native Advertising Institute

Social media marketing, native advertising, content marketing, e-mail marketing, omnichannel, multichannel, SEO, SEM og PPC.
Det vælter frem med nye metoder, modeller og mindset, som virksomheder skal mestre. Der er gode argumenter for det meste, men ingen kan det hele, og det kan være vanskeligt at bevare overblikket og beslutte, hvad der skal satses på. Problemet er, at der skal satses, hvis man vil arbejde seriøst med den digitale kunderejse i 2016.
Lad os tænde dronen og sende den op et øjeblik for at se på nogle af de grundlæggende trends lidt fra oven.

Kunderne bestemmer
Et af de største paradigmeskift, som virksomheder skal absorbere, er, at kunderne, B2B såvel som B2C, har taget magten over kommunikationen. Tidligere kunne vi som virksomheder tvinge kunderne til at lytte til os, hvis vi puttede penge nok i de relativt få kanaler, der var til rådighed. Men i dag kan forbrugerne blokere vores budskaber med teknologiske nyskabelser som adblockers, streamingtjenester og digitale tv-bokse, der lader os forsinke programstart, så vi kan spole hen over reklamerne på flow-tv. Samtidig har søgemaskiner, sociale medier og review-sites som Trustpilot givet kunderne en helt anden tilgang til informationer, end de havde tidligere.
Alt i alt betyder det, at det nu er kunderne der bestemmer, hvem der må kommunikere til dem, hvornår og om hvad. Og hvis virksomheder vil have opmærksomhed, er de nødt til at tale om noget, som modtageren oplever som relevant, værdifuldt og engagerende. De er med andre ord nødt til at levere godt indhold.

Always on
Et andet paradigmeskifte er, at vi endegyldigt må forlade vores traditionelle kampagne mindset. Kundernes købsrejse er alt andet end lineær, og hvis vi vil påvirke dem, skal vi kunne levere informationerne til dem, når de efterspørger dem og i en form, der passer ind i den kontekst, de befinder sig i.

Siloerne skal væk
Den moderne forbruger er også blevet voldsomt forvent. De accepterer ikke længere det gamle telefonsystem, hvor vi blev stillet om fra den ene til den anden og skulle forklare os forfra ved hver kontakt. I dag skal systemer tale sammen, så forbrugerne får en gnidningsfri kundeoplevelse - også selv om den strækker sig over længere tid og på tværs af produkter, afdelinger og kontaktpunkter.

Vi skal forstå data
Samtale med kunderne, levere informationer i en relevant kontekst og give dem den optimale kundeoplevelse er vi nødt til at opsamle og skabe indsigt ud fra data.
Det er ikke let. Men når det lykkes at integrere på tværs af organisationen, ligger der til gengæld også fantastiske muligheder både for kunderne og for virksomheden, hvor kundeservice leverer guldkorn til marketing, der omvendt sender uvurderlige indsigter til R&D osv.
Der findes taktikker som SEO og native advertising, værktøjer som marketing automation og CRM-systemer og kanaler som sociale medier og hjemmesider. Men i hjertet af det hele finder vi det relevante, værdifulde og engagerende indhold. Det er indholdet, der skaber interaktionen med kunderne, indholdet som giver data og indsigter og ultimativt indholdet, der er fundamentet for den effektive digitale kunderejse.