SPONSERET INDHOLD

Rejsebloggeren guide til Göteborgs geniale oplevelser

Smukke bygninger, charmerende sporvogne og stræder med hyggelige barer og restauranter. Blogger Juila Cathrine This fra Copenhagen Wilderness beskriver Göteborg som en svensk storby med charme som en lille by, og et godt alternativ til Europas andre storbyer. Hun kender byens skjulte perler og deler her et udvalg af dem.

Et smukt og nært alternativ til Europas storbyer, når den forlængede weekend skal nydes. Foto: Juila Cathrine This Fold sammen
Læs mere

Ding – ding! Sporvognene ruller lystigt rundt i Göteborgs gader og bringer både fastboende og besøgende omkring.

”Jeg prøvede at køre med sporvogn for første gang i Göteborg, og jeg var begejstret!” udbryder blogger Juila Cathrine This og fortsætter: ”Særligt for de helt gamle, hvor man næsten skal tvinge dørene op for at komme ind. Tænk hvis sporvognen stadig kørte nede på Nørrebrogade! Det er ubeskriveligt hyggeligt og en helt anden oplevelse end at køre i bus. Frank Jensen…sæt i gang!”

Sporvognene kører stadig i Göteborg, og giver en både hyggelig og smuk tur rundt i den historiske by. Foto: Juila Cathrine This Fold sammen
Læs mere

Friskfanget frokost i Fiskekirken
Første stop på sporvognsturen er Fiskekirken. Her kan man både købe fisk med hjem og nyde den friske fangst i de to restauranter, som ligger i Fiskekirken.

”Bygningen fra 1879 ligner til forveksling en norsk stavkirke. Den er utrolig smuk udefra, men skuffer lidt inden i. Derfor vil jeg anbefale, at man sætter sig udenfor og nyder sine indkøbte specialiteter i solen, for der er meget skønt,” siger Juila Cathrine This.

En mystisk og vindunderlig duft
Et absolut must i Göteborg, ifølge Juila Cathrine This, er interiørbutikken Artilleriet. Den har stået på hendes interiør-bucketliste i lang tid, og på hendes sidste tur til byen lykkedes det at lægge et besøg ind i dagsplanen.

”Artilleriet er noget af det fineste. Lige rundt om hjørnet i den samme bygning ligger Artilleriets anden butik The Kitchen. De to butikker er et must! Interiørglad eller ej, så vil man bemærke det helt særlige je ne sais quoi og blive inspireret,” fortæller Juila Cathrine This.

Læs mere om Copenhagen Wilderness lige her

Hun dvæler et øjeblik ved den mystiske og vidunderlige duft, der er i de to butikker.

”Den er så lækker, at jeg endte med at købe nogle lidt dyre røgelsespinde, blot for at få noget af duften med hjem,” tilføjer hun.

Der er gode muligheder for at få en spændende kulinarisk oplevelsel i byen, der er fyldt med gode og kendte restauranter, og små gemte skatte. Foto: Juila Cathrine This Fold sammen
Læs mere

Fantastiske pizzaer på favoritten
Sporvognen kører naturligvis til Järntorget, hvor en af Juila Cathrine This favoritter i Göteborg ligger, restauranten Kafé Magasinet.

”Vi havde virkelig glædet os til et gensyn med deres fantastiske pizzaer og gode stemning. Og vi blev bestemt heller ikke skuffede! Dette sted er altså et MUST, når man er i Göteborg,” slår hun fast.

Hun nævner i samme åndedræt, at man heller ikke må snyde sig selv for et visit på Clarion Post Hotel, nu vi er ved spektakulære spisesteder. Restauranten ligger i et forhenværende posthus og spisesalen på 1. sal er smukt og pompøst indrettet i et højloftet og stemningsfuldt rum.

Göteborg ligger bare få timer fra Danmark, hvad end man kommer med bil fra København eller med færge fra Jylland. Foto: Juila Cathrine This Fold sammen
Læs mere

Skærgården til søs
Efter lækre kulinariske strejfture er det blevet tid til at strække benene, og Juila Cathrine This kender et godt sted at søge hen både i sol og regn. Palmhuset i Göteborg sender øjet på opdagelse i alle nuancer af grønt og lokker med liflige dufte fra de tropiske blomster, som har fået et beskyttende refugium her på den nordlige halvkugle.

Hvis man ikke kun vil opleve kultiveret natur under glastag, men også længes efter den rå og uspolerede natur under åben himmel, så anbefaler hun også, at man tager en sidste sporvognstur til Saltholmen fra Göteborg Centralstation. Alternativt kan man også tage færgen fra Stenpiren i det centrale Göteborg.

”Fra Saltholmen kan man hoppe på en Skærgårdsbåd, hvor der er rig mulighed for at hoppe af og på undervejs. Den vestsvenske Skærgård strækker sig fra Gøteborg op til den norske grænse. Med smukke klippeøer, ikoniske skær og charmerende fiskelejer og landsbyer er det virkelig et must, når man befinder sig i denne del af Sverige,” afslutter Juila Cathrine This.

Fakta om din rejse til Sverige
Der er mange muligheder for transport til Sverige, hvad enten du kører i egen bil eller vil tage bus eller tog.
Kommer du fra Nordjylland kan du med fordel tage Stena Line-færgen fra Frederikshavn til Göteborg. Sejlturen tager kun 3 timer og 15 minutter, og færgen gør det nemt at have oppakning med til ferien, samtidig med der er plads til at slappe af og hygge sig om bord under overfarten.

Læs mere her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.