Rejseblogger: Småland er perfekt til et lækkert kæreste-getaway

Stilfulde hoteller, skaldyr i verdensklasse og en tagterrasse-pool i Miami-stil. Der var masser af forkælelse, da blogger Juila Cathrine This tog med kæresten til Småland. Det blev også til sjove friluftaktiviteter med alt fra klatring til kajak – og en solnedgang fra kanten af et vildmarksbad.

En rejse i Småland giver mulighed for uovertrufne overnatninger, luksus og naturoplevelser og er en perfekt destination for kærestepar. Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

Småland er mere end rødmalede træhuse, klippelandskaber og dybe skove. Sveriges naturskønne perle tilbyder nemlig også lækker mad og masser af skønne overnatningssteder. Det oplevede Juila Cathrine This, ejer af bloggen Copenhagen Wilderness, da hun sammen med kæresten tog på et getaway til vores naboland, Sverige.

På hotel med ABBA

Parrets første stop var den lille, charmerende havneby Västervik. Her boede de i en suite-lejlighed på Hotel Slottsholmen, der er ejet af ABBA-medlemmet Björn Ulvaeus. Hotellet er indrettet i stilfuld nordisk design – og med masser af musik. Alle værelser er nemlig forsynet med en pladespiller og en god bunke, klassiske vinyler.

Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

Fra liggestolene på suitens terrasse nød de udsigten til Østersøen, og i hotellets livlige restaurant blev de forkælet med italienske specialiteter og skaldyr i verdensklasse.

Mens solen går ned over fjorden gør man sig klar til aftenens sublime madoplevelse i Slottsholmens restaurant. (Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness) Fold sammen
Læs mere

Klatring uden sele

Västervik ligger på smålands østkyst omgivet af smukke klippelandskaber og har de helt perfekte betingelser til bouldering, det vil sige klatring på store sten og lave klippevægge uden brug af udstyr som seler eller reb. Juila og Allan kastede sig ud i disciplinen og elskede udfordringen på klippevæggen.

”Det var ret svært, hårdt, men også helt ubeskriveligt sjovt. Vi fik virkelig grinet af og med hinanden – og ikke mindst motiveret og heppet på hinanden!”, fortæller Juila om debuten som klippeklatrer, der blev en ekstra god oplevelse takket være deres dygtige klatreinstruktør fra Västervik Climbing.

De store klipper i granit og sandsten skaber et væld af fantastiske klatremuligheder - og med den rette instruktion (og det rigtige sikkerhedsudstyr) er det både sjovt og udfordrende. Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

Skærgårdsidyl på Hasselö

Efter en frokost på Restaurant Guldkant med lækre burgere hoppede de på taxibåden ved havnen i Västervik og sejlede gennem Tjustskærgården til den lille ø Hasselö. Juila beskriver øen som ”ren idyl” og ”slow-living”, når det er bedst. Her bor kun 35 mennesker, og her er ingen biler.

Parret overnattede i den lille ”by”, Strandbo, i et privat hus med udsigt til vand, heste og den lille havn i nærheden. En rigtig unika-overnatning. Her var ingen luksuriøse faciliteter, men en super personlig stil og masser af hjerterum.

Læs mere om overnatningen på Hässlö her

På Hasselö står tiden nærmest stille, og du kommer helt ned i gear i de idylliske omgivelser. Hvis man har brug for at blive varmet helt igennem, kan man prøve de fantastiske tøndesaunaer. Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

Juila og Allan forkælede sig selv med en tur i øens vildmarksbad og tøndesauna, der ligger lige midt i naturen og med udsigt over havet. Vildmarksbadet er lavet af træ og er åbent hele året. Her kan man nyde en solnedgang, mens man slapper af i det 38 grader varme vand. Skal man have et ekstra skud varme, kan man hoppe en tur i tøndesaunaen ved siden af.

Den sanserige oplevelse blev efterfulgt af en dejlig middag på det hyggelige spisested Sandkornet.

Lysthus på øde ø

Næste morgen gik turen fra Hasselö og tilbage til fastlandet. Her ventede en overdådig morgenmad på Västervik Stadshotell. Med maver og smagsløg forkælet med hjemmelavede vafler og pandekager rejste de videre mod Ramoa Adventure Village, et vildmarkscenter med friluftsaktiviteter for enhver smag: Mountainbike, vildmarksbade, kajak og kano. Men mest unikt er nok deres overnatningsmuligheder. Her kan man overnatte på sin egen øde ø eller på et flotel, som er et hotelværelse bygget på en tømmerflåde.

Enhver burde unde sig selv at vågne på en privat ø. Udenfor ligger kajakkerne klar til en sejltur i området - efter morgendukkerten, forstås. Maden kommer fra fastlandet, og bliver leveret på verandaen. Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

Juila og Allan tog en tur på mountainbike i området, inden de pakkede deres bagage i en kano og padlede ud til deres helt egen øde ø. Det er en meget lille en af slagsen på kun omkring 40 kvm.

Her overnattede de i det yndigste, gamle lysthus. Lillebitte, men meget charmerende. Aftensmaden blev leveret med båd fra Ramoa Adventure Village, og de kunne nyde den lækre mad fra lysthusets fine terrasse og med udsigt over søen.

Sverige er lige med idyl, og der er intet som illustrerer denne idyl, som en overnatning på en øde ø i sit eget lille hus med den mest fantastiske udsigt over en sø. Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

Ziplining med fart på

Næste dag blev kano og øde ø skiftet ud med action over trætoppene i Little Rock Lake’s zipling-park. Her finder man Europas længste zipline, hvor man flyver af sted hængende 52 meter over jorden og med over 70 kilometer i timen. Juila og Allan gik all in og valgte ”den røde tur”, hvor man får maksimal hastighed og alle de vildeste udsigter. Mindre kan dog også gøre det, og der er særlige familievenlige ture for de små og dem med højdeskræk.

Tagterrasse i Miami-stil

Næste stop var det super flotte design Hotel PM & Vänner i Växjö. Her var der dømt luksus hele vejen rundt. Juila var ikke mindst vild med hotellets tagterrasse, der har både har pool, jacuzzi og sauna – og ikke mindst en total cool stil.

Fra hotellets tagterasse kan man nyde solnedgangen, inden man gør sig klar til aftenens sublime måltid. Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

”Det ligner noget direkte ud af Miami. Arkitekturen er storslået på den ultraminimalistiske og kubistiske facon. Mine øjne var glade!” fortæller Juila om hotellets stilfulde ”rooftop”, hvor de nød solnedgangen fra jacuzzi’en og drak en drink med udsigt over byens tage.

Hotellets restaurant har fået en Michelin-stjerne for deres nyfortolkninger af det smålandske køkken, og her fik Juila og Allan en fantastisk mulighed for at prøve lokale specialiteter i gourmetklasse.

Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

Kajak i Åsnen Nationalpark

Inden turen gik tilbage til Danmark, tog Juila og Allan en tur forbi Åsnen Nationalpark. Åsnen er Smålands næststørste sø og kendt for at være en fantastisk god kano- og kajaksø med rig mulighed for at padle rundt mellem små øer i søen. Desuden er der et rigt dyreliv i og omkring søen.

Her er vi på kajaktur på kæmpesøen Åsnen, hvor en guide giver tips til sejlturen - og til at forbedre kajakstilen. Billede: Juila Cathrine This / Copenhagenwilderness Fold sammen
Læs mere

Efter en dejlig frokost i den lille charmerende café Ålshults Handelsbod og et kig i cafeens ”loppis” (loppemarked) tog de på kajaktur på søen. Naturguide Ursula fra Ursulas eventyr gav dem undervejs brugbare tips og tricks til, hvordan de kunne forbedre deres kajak-færdigheder. En fantastisk afslutning på en lækker, svensk kæreste-getaway.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Native & Creative i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.