SPONSERET INDHOLD

Rejseblogger: Du skylder dig selv at tage på eventyr på en øde ø

Det er tusmørke, da vi padler ud på søen. Spændende, om vi overhovedet kan finde øen derude i mørket? Heldigvis når vi frem efter planen, og vi har det hele for os selv.

På en øde ø i en sø i Småland, kan man komme langt væk fra hverdagen. Foto: Sarah Green Fold sammen
Læs mere

Da vi ankommer til Ramoa Adventure Village, et lille feriested for friluftsaktiviteter i Småland i Sverige, er solen næsten gået ned. Mellem de små røde huse på søbredden venter en kano, som skal fragte os ud til vores overnatningssted –  en lille ø midt i søen Örken.

Stjernehimlen blinker over os
I tusmørket padler vi afsted, og efter en halv time ser vi vores ø glimte svagt i det fjerne oplyst af små solcelledrevne lamper. Vi går i land og er ovenud begejstrede, for hvor spændende er det ikke lige at bo på sin helt egen ø? Den er lillebitte, måske syv gange syv meter med små buske og et par høje træer. Store sten omkranser den og i nærheden stikker et par klipper op af vandet.

Få timers kørsel fra København kan man opleve en verden af stilhed og smuk natur. Foto: Sarah Green Fold sammen
Læs mere

Midt på øen står et gammelt lysthus, som er vores hjem for natten. Huset, vi skal bo i, er meget småt, men super hyggeligt. Det indeholder intet andet end en komfortabel dobbeltseng. Her er ingen elektricitet eller vand, og toilettet er et campingtoilet under åben himmel. Det er dog intet problem. Søbredden er langt væk og vores eneste selskab er to terner, der har bygget rede på en nærliggende klippe. Vi er fuldstændig alene.

Se mere om Sarah in the Green her

Vi falder i søvn i de bløde dyner, mens stjernehimlen blinker over os. Vi er kun få timer fra København, men har virkelig en følelse af at være på eventyr langt hjemmefra.

Vågner med naturen
Jeg vågner op til den smukkeste morgen. Min kæreste sover videre, mens jeg sætter kanoen i vandet og padler rundt i det stille vand. Naturen vågner langsomt, og det gyldne sollys bryder igennem disen. Det er helt overvældende. Jeg befinder mig midt i søen, midt i naturen, i en lille tidslomme af magi. Den virkelige verden er ikke vågnet endnu. Måske er den helt ophørt med at eksistere.

Få timers kørsel fra København kan man opleve en verden af stilhed og smuk natur. Foto: Sarah Green Fold sammen
Læs mere

 

Muligvis er vi strandet på en øde ø, men vi lider ingen nød. Klokken 8.30 sejler Ramoas flinke ejer forbi i motorbåd med morgenmad til os. Øjeblikket efter er han væk, og vi er igen helt alene. Vi spiser vores mad i solen på terrassen bag det lille hus. Ternen fodrer sin rugende mage med små fisk.

Læs mere om aktiv ferie i Sverige her

Det er blevet tid til vores morgenbad – en dukkert i søen. Vandet er iskoldt og jager øjeblikkeligt al morgentræthed væk. Men solen varmer og vandet føles snart helt behageligt. Vores medbragte badetøj er fuldstændig overflødigt. Vi er stadig helt alene.

Meditativ oplevelse
Når man sidder på sin egen ø og kigger ud på vandet, får tankerne lov til at blive hjemme. I hvert fald de tanker, der knytter sig til hverdagens bekymringer. Man er bare til stede i naturen, og oplever de ting, der sker foran en.

Sarah in the Green er blogger og skriver om sine ture ud i naturen, der både i Danmark og udlandet. Foto: Sarah Green Fold sammen
Læs mere

 

Folk tænker tit, at de er nødt til at tage meget langt væk for at komme væk fra hverdagen og få en stærk rejseoplevelse. Men det behøver man slet ikke, så længe man bare oplever noget, der er markant anderledes end det derhjemme.

Øde ø tre timer fra København
Jeg fik ideen til at overnatte på en øde ø, en dag jeg sad og søgte efter ødegårde til leje i Sverige. Pludselig stødte jeg på et hus, som lå på sin egen ø. Det lød helt magisk. Sverige har så mange øer og søer, at man kan overnatte på sin egen ø kun 3 timer fra København.

Portrætfoto: Sarah Green Fold sammen
Læs mere
Rejseblogger og naturfotograf Sarah Green opsnuser og indfanger de allersmukkeste naturoplevelser på bloggen www.sarahinthegreen.dk. Sommetider betyder det at rejse til den anden side af jordkloden. Sommetider handler det bare om at lægge mærke til skønheden i sin egen baghave. Her fortæller hun om en helt speciel oplevelse med at overnatte på en øde ø i Sydsverige tre timer fra København.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.