Annonce
Annonce

Projektarbejde i blinde koster dyrt

Alt for mange virksomheder spilder værdifuld tid på grund af mangelfuld systematik i deres projekter og processer. Det skaber potentiale for effektive løsninger til strukturering og facilitering af arbejdsprocesser.

Af Martin Poul Pedersen

Alt for ofte indfrier udviklingsprojekter og innovationsprocesser ikke deres fulde potentiale. Det viser både erfaring og forskning på området, og i langt de fleste tilfælde, skyldes det, kort fortalt, manglende struktur. Det konstaterer Rolf Bonde Petersen, der sammen med to partnere står bag virksomheden effectlauncher aps, som har udviklet et let tilgængelig værktøj til optimering af projekt- og processtyring.
Alle tre medstiftere har lang praktisk og ledelsesmæssig erfaring fra virksomheder som Arla Foods og Mars.

”Vi har haft fornøjelsen af at drive flere både organisatoriske ændringer og operationel excellence projekter i store virksomheder, og her har vi ofte oplevet, hvordan manglende kommunikation og uklare arbejdsgange udgør store udfordringer i form af ineffektivitet og frustrerede medarbejdere,” siger Rolf Bonde Petersen. Det er netop disse udfordringer effect­launcher bidrager til at overkomme.

Sikrer mod tilbageløb
At det rent faktisk forholder sig sådan, bekræfter i CEO i CULT A/S, Henrik Overgaard, der fremhæver minimeringen af tilbageløb i processer samt sikringen af, at eksempelvis udmeldte lanceringsdatoer overholdes.

”Vi har arbejdet med effectlauncher i to år, og hvis vi kigger på reduceret spildtid er der tale om et væsentligt antal timer. Vi har nok skåret omkring en tredjedel af det totale tidsforbrug væk i forhold til lanceringsprojekter,” siger han og fortsætter:

”Dertil kommer, at vi har fået et helt andet overblik over alle de processer og projekter, vi kører.”

Resultater både nu og på sigt
Henrik Overgaard beskriver investeringen i effectlauncher som en del af virksomhedens fokus på ”work smarter”, hvor det netop skaber værdi, hele tiden at vide, hvor en proces befinder sig – og ikke mindst hvem, der har ansvaret for at bringe den videre.

Lignende erfaringer lyder fra direktør i fødevarevirksomheden Geia Food, Claus Ravnsbo. Virksomheden har i løbet af 2016 implementeret effectlauncher, og bruger nu blandt andet softwaren til at skabe overblik på tværs af organisationen samt at facilitere arbejdet med at lancere nye produkter.

”VI har fået trin for trin beskrivelser af, hvad der er best practice, løftet strukturen og lavet en systematik, som samtidigt sætter os i stand til på sigt at kunne se, hvor og hvorfor tingene måske tager for lang tid,” siger Claus Ravnsbo og fortæller, at digitaliseringen har skabt værdi fra dag ét i form af helt ny overskuelighed samtidigt med, at han forventer at kunne inkassere en række gevinster med tiden.

33 pct. mere effektiv
Netop enkelhed har været et centralt fokus i udviklingen af effectlauncher forklarer Rolf Bonde Petersen. Værktøjet, der er cloud-baseret, har således en let tilgængelig brugerflade med ikoner, ligesom veldefinerede projekt- og procesruter gør det hurtigt og enkelt at igangsætte velstrukturerede projekter.

”Et håndgribeligt eksempel på gevinsterne ved at arbejde på denne måde er en af vores kunder - Crispy Food – der efter implementeringen af effectlauncher med de samme ressourcer kan håndterer 80 projekter løbende mod tidligere 60 projekter – en produktivitetsstigning på 33 pct. samtidig med at de har frigjort energi til at afsøge nye markeder og øge deres innovationsgrad,” siger Rolf Bonde Petersen.

Læs mere om, hvordan den rigtige software skaber værdi på: www.effectlauncher.com