Annonce
Annonce

PostNord vil reducere logistikomkostninger og løfte dansk e-handel

Foto: PostNord
Læs mere
Fold sammen

Når PostNord til nytår åbner sit nye state-of-the-art lager til tredjepartslogistik (TPL), betyder det et løft til e-handlen i Danmark og Norden.

Sponseret af PostNord

Med 31.000 kvadratmeter under taget og med 12,5 meter til loftet bliver lageret et af de største af sin slags i Danmark - og som nabo er PostNords 25.000 kvadratmeter store pakke- og godsterminal også på vej. PostNord har valgt at placere det nye TPL lager, og den store pakke og godsterminal i Skandinavisk Transport-center ved Køge, da det er et essentielt brohoved for landtransporten i Norden og resten af Europa.

“Tredjepartslogistik betyder, at vores kunder får deres varer sendt direkte til et TPL lager. Her håndterer vi hele processen fra lagerføring, til plukning og pakning af modtagernes ordrer. Det betyder at vores kunder kan fokusere på deres kerneforretning,” siger Peter Kjær Jensen, adm. direktør i PostNord Danmark.

Med opførslen af TPL lageret i Køge, kan PostNord modtage ordre på vegne af e-butikkerne, til langt ud på aftenen, og samtidig have varerne hos slutkunderne, allerede dagen efter.

Kunder kan fokusere på drift
Hos PostNord har man store forventninger til den nye satsning på TPL lageret.”Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder et lager, der er bygget med den nyeste teknologi til at drive effektiv,  sikker og moderne lagerdrift til stor værdi for vores kunder,” siger Peter Kjær Jensen. PR-foto

Tredjepartslogistik er et stort fokusområde for PostNord, som går ud på, at PostNord opmagasinerer netbutikkernes varer, som de så plukker og distribuerer til slutbrugerne. Ved at benytte et tredjepartslager kan virksomheder i dag, i større grad fokusere på deres kerneforretning og lade andre håndtere deres lager- og logistikbehov.

”Denne løsning kan hjælpe virksomhederne med at nedbringe kapitalbindingen i svingende lageromkostninger,” siger Peter Kjær Jensen, og fortsætter.

”Langt hen ad vejen vil kundernes omkostninger følge med deres omsætning, og så slipper de for kapitalbindingen, ved de faste udgifter og kan samtidig køre et mere effektivt vareflow”.

Det er stordriftsfordele og især den øgede lofthøjde på 12,5 meter i det nye lager, der skal gøre det muligt at drive lageret omkostningseffektivt og konkurrencedygtigt. Andre operatører i Danmark driver mindre og mere slidte lagre og logistikbygninger, som sjældent er mere end seks meter i højden, hvilket er langt mindre effektivt. Læg dertil, at det ifølge Peter Kjær er svært at drive lagerforretning på bulk-gods; (paller der kommer ind og blot bliver hentet igen 14 dage senere.) Derfor skal det nye lager tilbyde diverse tilkøbsydelser, der skaber værdi for kunden og for PostNord. Det har man gjort med stor succes i Helsingborg, hvor PostNord også har et TPL lager.

”Vores TPL lager i Helsingborg er forbilledet for lageret i Køge. Her har vi 360-graders fotomaskiner, som tager fotos af sko for webshops, ligesom det håndterer levering og bestilling af op mod 160.000 par sko. Lagermedarbejderne pakker chokoladeprodukter ned i kampagnedisplays til supermarkeder, mens andre håndterer returvare-flowet for andre webshops og sørger for at fremsende nye varer”, siger Peter Kjær Jensen.

Senere tid til ordrestop
En nærliggende pakke- og godsterminal er også på tegnebrættet. Den vil være til fordel for de kunder, der vælger at placere deres e-commerce aktiviteter hos PostNord i Køge.

”Vores TPL lager ligger i forlængelse af en kommende gods- og pakketerminal i Køge. Så vi kan plukke ordrer meget sent på dagen, for kunder og aflevere varerne allerede næste dag. Det er et stærkt konkurrenceparameter inden for B2C e-commerce, hvor der hos forbrugeren er en forventning om hurtig levering, helst allerede næste dag” siger Peter Kjær Jensen.

”Vi vil kunne tilbyde endnu senere deadline for pakning end de nuværende spillere på markedet,” understreger han.

Lageret er dog også rettet mod B2B-opbevaring og -levering og bliver ligesom forbilledet i Helsingborg indrettet som et semiautomatisk lager, der kan håndtere kraftigt voksende og skiftende sortimenter og volumener.

”PostNord er allerede meget store i Sverige på TPL, og i et samlet nordisk perspektiv er vi den største spiller i Norden, med en masse erfaring. I Danmark starter vi for alvor op nu, og med det nye lager, har vi en ambition om at blive en af de store spillere på det danske marked. Vi har set, hvordan vi i Sverige er lykkedes med at komme tættere på kunderne og blive et vigtigere led af deres værdikæde,” afslutter Peter Kjær Jensen.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Transport og Logistik'. Se alle artikler her