Annonce
Annonce

Post: Ny pakkeordning forbinder webshop og fysisk butik

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

For at imødekomme detailhandlens ønsker til ydelser samt forbrugernes forventninger til service indfører PostNord nu konceptet Collect In-Store. Fremover bliver det muligt for kunder at hente pakker fra online shopping i fysiske butikker.

Af Katrine Krebs

Sponsoreret af Post Nord

”Begrebet omnichannel giver først rigtig mening, når e-handel og fysiske butikker bliver koblet, og kunden får en sammenhængende købsoplevelse. Det er til den del af detailhandlen, der har begge dele, vi har skabt konceptet Collect In-store, så deres kunder kan handle online og hente deres pakker i den fysiske butik,” fortæller Jørgen Fischer, der er e-handelsrådgiver hos PostNord Danmark.

Detailhandlerne kan selv vælge i hvilket omfang, de tilslutter sig konceptet; herunder om de ønsker at bruge PostNord, har egen transport eller benytter andre logistikleverandører. For kunderne følger der ud over servicen med at kunne hente pakken i butikken også gennemført kommunikation med konceptet. I en app kan kunderne følge pakkens rejse samt anmelde oplevelsen straks efter afhentning.

Flyvefærdigt system
”Som den første pakkedistributør herhjemme, har vi udviklet en retailapp, som gør det let for detailhandlen at holde styr på deres pakke og sikre en god kommunikation med kunderne, når de har handlet på nettet og vil hente i butikken,” forklarer Jørgen Fischer.

App’en sikrer, at der bliver sendt en sms til kunden, når pakken lander i butikken. Det sker, når personalet med deres mobil scanner den stregkode, som PostNord har genereret til pakken. Herfra bliver uddybet:

”Vi har altså et helt flyvefærdigt og intuitivt it-system klar til butikkerne, som er afprøvet mange millioner gange på vores posthuse. Vi leverer hele den it-mæssige infrastruktur, der gør det nemt og hurtigt for detailhandlen at komme i gang med Collet In-Store. Butikkerne skal blot have gennemtænkt opbevaring og praktisk udlevering i butikken, så det bliver en god oplevelse for kunden”.

Figur: Service og salg i forening Fold sammen
Læs mere

På kundernes opfordring
Kaufmann er én af de detailkæder, der har indført konceptet Collect In-Store, fordi det er let at gå til og ikke kræver de store investeringer. Det er især sket på opfordring fra deres kunder.

”I begyndelsen var vi i tvivl om, hvor mange kunder der rent faktisk ville benytte sig af at afhente deres onlinekøb i butikkerne, men det viste sig hurtigt at det blev modtaget som en god service, som i dag opfylder mange kunders behov,” siger E-commerce Manager hos Kaufmann, Ulrik Egede Larsen og giver sit bud på, hvorfor kunderne har ønsket servicen.

”Mange kunder foretrækker at handle online, fordi de kan gøre det, når det passer dem. Det er formentlig, fordi servicen er gratis samt vores beliggenhed fortrinsvis i stormagasiner, der gør det attraktivt at hente pakkerne hos os”.

Ny forretningsforståelse
Enhver detailkæde kan selv bestemme, hvorvidt de selv eller kunden skal betale for fragten med Collect In-store. Hos Kaufmann er fragt gratis for kunderne, når de henter pakken i forretningen.

”Vi vil selvfølgelig altid gerne have vores kunder ned i vores fysiske butikker, men frem for alt ønsker vi at imødekomme vores kunders behov. Engang drev vi forretning ud fra, hvad vi ønskede at tilbyde. I dag indretter vi os i højere grad efter vores kunder behov og forventninger. Kunderne sætter dagsordenen for fremtidens detailhandel. Hvad der giver mening for dem, gør for os,” fastslår Ulrik Egede Larsen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her