Annonce
Annonce

Pensionsselskab deler solidt overskud med alle kunder

Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension. PR-foto Fold sammen
Læs mere

AP Pension bryder traditionen i den danske pensionssektor og udbetaler til nytår en loyalitetsbonus til samtlige af selskabets kunder.

Sponseret af AP Pension

Af Per Fanefjord

Det kundeejede pensionsselskab AP Pension bryder traditionerne og udbetaler i 2017 en loyalitetsbonus til samtlige af selskabets kunder.

”Alle kunder har bidraget til selskabets resultater, og det vil vi gerne belønne. Det betyder, at vi snart fordeler 500 millioner kr. mellem ca. 110.000 kunder som led i det vi kalder AP Loyalitetsbonus,” siger adm. direktør Bo Normann Rasmussen, AP Pension.

Det er nyt på det danske pensionsmarked, at et selskab udbetaler bonus til samtlige kunder, hvad enten kunden er ny, gammel, erhvervsaktiv eller pensionist.

Kundeejet pensionsselskab
De fleste pensionsselskaber ejes af blandt andet banker, andre er delvist kundeejet. AP Pension er derimod helt kundeejet, og det eneste selskab der nu udbetaler et beløb til alle kunder.

”Vi har længe ønsket at kunne dele et voksende overskud med alle kunder, men først nu er en række juridiske forhold og beregninger afklaret, så vi ved årets udgang kan gøre alvor af intentionerne om at uddele en AP Loyalitetsbonus,” siger Bo Normann Rasmussen.

Ekstra penge til den tredje alder
Det danske pensionsmarked er præget af samfundets demografiske forandringer. Der er flere ældre, fordi de store årgange er ved at være gamle, og de må forvente at leve længere, end for få årtier siden.

”Man kan ikke sige det for tit, det er vigtigt for alle at spare op på den rigtige måde, så pengene rækker til et godt liv i en lang tredje alder,” siger Bo Normann Rasmussen.

AP Pension forventer høje afkast de kommende år
Planen er også at fortsætte med at udbetale AP Loyalitetsbonus til alle kunder, om end AP Pension ikke kan garantere faste udbetalinger i det meget lange tidsperspektiv.

”Vores mål er at fortsætte med at udbetale en årlig AP Loyalitetsbonus til alle, med det forbehold at vi naturligvis ikke helt kan forudse eventuelle nye finanskriser i fremtiden. I det lange løb betyder AP Loyalitetsbonus en bedre økonomi og dermed mere sikkerhed for alle vore kunder, når de skal bruge deres pensionsordning,” siger Bo Normann Rasmussen.

Mærkbar gevinst på sigt
I praksis får alle kunder hos AP Pension udbetalt et beløb, der er beregnet efter en avanceret formel. Beløbet lægges til det eksisterende depot. I runde tal vil AP Pension i 2017 typisk udbetale 6.600 kr. i bonus pr. million kr., kunden har stående i sit pensionsdepot.

”Et beløb på eksempelvis 6.600 kr. ekstra i kundens depot lyder måske ikke dramatisk, men de ekstra penge hvert år i en årrække bliver til en mærkbar forbedring af pensionsøkonomien, når man skal bruge pengene, for eksempel 20 år senere,” siger Bo Normann Rasmussen, AP Pension.

Fakta: Om AP Loyalitetsbonus
Alle kunder får del i pengene, blot de havde en opsparing i AP Pension pr. 1. januar 2017, og stadig har det pr. 31. december 2017.

I runde tal vil AP Pension i 2017 udbetale godt 6.600 kr. i bonus pr. million kr., kunden har stående i sit pensionsdepot.

I 2017 udbetales i alt 500 millioner kr. AP Pension forventer at, flere udbetalinger følger i de kommende år. Muligheden for yderligere udbetalinger til kunderne vurderes af bestyrelsen hvert år, i takt med at det økonomiske overskud tillader det.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her