Annonce
Annonce

Penge at tjene ved fokus på privatøkonomi

Ulrik Marschall, Kommunikationschef i Mybanker. PR-foto Fold sammen
Læs mere

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Investering og Formuepleje'. Se alle artikler her

Af Ulrik Marschall, Kommunikationschef i Mybanker

2017 var endnu et år, hvor den lave rente udfordrede de mange danskere, der har relativt store beløb stående på deres lønkonti. De fleste banker giver en rente på – eller meget tæt på - 0% på en lønkonto, og med en årlig inflation på omkring 1,5%, bliver værdien af pengene på disse lønkonti mindre og mindre værd. Det er dog muligt at finde måder at opbevare sine penge på, så værdien vokser i stedet for at falde. Man kan enten investere dem, eller finde frem til de banker, der yder en bedre rente på løn- og opsparings konti end den gængse nul-rente. Mybanker hjælper dagligt mange danskere med at få overblik og skabe mere luft i den daglige økonomi. Vi lavede i november 2017 en analyse, hvor vi undersøgte, hvad 100.000 kroner ville være vokset til i 2017, hvis de i 2008 blev sat ind på en lønkonto i en af landets 5 største banker. Dette sammenlignede vi med, hvad samme beløb ville være vokset til, hvis man hvert år havde flyttet pengene til den lønkonto, der tilbød den bedste rente. Forskellen var stor. De 100.000 kroner ville kun vokse til 101.304 kroner på en almindelig lønkonto, men til 110.331 kroner på de banker, der tilbød de højeste renter på en lønkonto.

Det er sådanne eksempler, der viser, at der er penge at spare/tjene ved jævnligt at gennemgå sin økonomi og undersøge, om det er muligt at opnå bedre forhold i andre banker. Mybankers analyser viser, at 8 ud af 10, der modtager et tilbud via vores Skift Bank tjeneste, kan spare penge.

Der bliver sikkert også flere penge at spare/tjene til privatøkonomien i 2018, hvor især forvaltningen af danskernes investeringsaftaler kan få ekstra fokus, fordi EU's nye regelsæt om investorbeskyttelse, MIFID 2, træder i kraft den 3. januar. Det medfører blandt andet, at alle omkostningerne til forvaltning af investeringsaftaler skal fremgå i den oversigt, som forvalteren regelmæssigt laver for kunden. Som det er i dag, er der ikke krav til, at alle de underliggende omkostninger til forvaltningen er tydelige for kunden. Det er forventningen, at det nye regelsæt vil skabe en øget konkurrence og få flere danskere til at undersøge deres omkostninger. Dermed kan de vurdere, om de er tilfredse med omkostningsniveauet i forhold til det afkast, som investeringen har givet.

Et øget engagement i arbejdet med at få et højere afkast på sin pension, kombineret med en interesse for at finde et sted med lavere forvaltningsomkostninger, kan være med til at starte diskussionen om forskellen mellem aktive og passive investeringer. Her kan investeringer i ETF, Exchange-Traded Funds sikkert også blive interessante at følge, fordi de giver mulighed for at investere i aktieindeks, og derfor har meget lave forvaltningsomkostninger.

Mybanker vil fortsat overvåge udviklingen og hjælpe danskere, der ønsker at få en bedre privatøkonomi.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Investering og Formuepleje'. Se alle artikler her