Annonce
Annonce

Partnerskab er afgørende for effektive og profitable IT-løsninger

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Ved at gøre IT-outsourcingpartneren til en strategisk samarbejdspartner sikrer virksomheden bedre drift af  it-installationen, bedre løsninger og en bedre bundlinje.

Sponseret af hostNORDIC

Når virksomheder ser på, hvor de kan effektivisere eller optimere deres virksomhed, er IT et af de områder der helt naturligt bliver kigget nærmere på, og det er der god grund til, for IT er i dag blevet en forretningskritisk del af virksomheden, og for mange virksomheder er IT lig med virksomheden.

»Det betyder at der ofte er meget høje krav til oppetider, sikkerhed og ikke mindst skalering af IT-installationen. Så pludselig kan det blive en både besværlig og ressourcetung opgave at holde det nødvendige driftsniveau,« forklarer Morten Klank, CEO hos hostNORDIC.

Men det er ikke det eneste skisma som virksomheder står i, for en del af opgaven med at sikre de forretningskritiske IT-installationer er at følge med i en rivende udvikling inden for IT, både på hardware og softwaresiden.

Læs mere om it outsourcing

»Det er en enorm opgave, og selv her hos hostNORDIC, hvor vi lever af at følge med, føler vi, at det går stærkt. Virksomheden bør ikke bruge ressourcer på det – de skal bruge deres ressourcer på at udvikle deres kerneforretning, og ikke på at finde de teknisk bedste løsninger til at drive deres IT-infrastruktur på,« siger Morten Klank.

Morten Klank, CEO, hostNORDIC

»Som strategisk samarbejdspartner kan vi hjælpe effektivt og levere løsninger der skaber værdi og hjælper på bundlinjen. Derfor er det også vigtigt, at vi kender og forstår vores kunder og deres behov.«


 

En strategisk samarbejdspartner
Derfor er det væsentligt, at virksomhederne ikke kun bruger IT-outsourcing til selve driften. Ved at gå skridtet videre og også inddrage outsourcingpartneren på det strategiske plan, får virksomhederne så meget mere værdi for pengene.

»Det er her at outsourcing bliver værdiskabende for virksomheden. For ved at gøre outsourcingpartneren til en strategisk samarbejdspartner, kommer der nogle helt afgørende fordele ved outsourcing,« påpeger Morten Klank.

Den strategiske samarbejdspartner kan nemlig sidde med ved bordet i forhold til at lægge en optimal IT/cloud-strategi, og sikre at det bliver forretningsunderstøttende. På den måde bliver det ikke blot et spørgsmål om at spare penge på driftsbudgettet, men også om at kunne få de optimale løsninger på IT-fronten som understøtter virksomhedens udvikling, og som bidrager til bundlinjen.

»Som strategisk samarbejdspartner kan vi hjælpe effektivt og levere løsninger der skaber værdi og hjælper på bundlinjen. Derfor er det også vigtigt, at vi kender og forstår vores kunder og deres behov,« siger Morten Klank.

Det kræver specialviden udover bare at kunne drifte IT, og her forklarer Morten Klank, at hos hostNORDIC arbejder de i kompetence-teams, hvor hver enkelt har til opgave at holde øje med, og dygtiggøre sig, inden for de løsninger og produkter der findes.

»Det er ikke det samme at drive en produktionsvirksomhed som et forsikringsselskab. Udover at der kan være forskellige krav til sikkerhedsniveau og beskyttelse af personfølsomme data, så er det også meget forskellige softwareløsninger som virksomhederne bruger. Det løser vi i vores kompetence-teams, hvor vores medarbejdere er specialiserede inden for forskellige områder,« forklarer Morten Klank.

Han fortæller også, at det er nødvendigt at bruge både tid og ressourcer på at rejse ud til messer og konferencer for at få ny viden og inspiration, noget som de fleste virksomheder ikke har den fornødne kapacitet til at gøre.

Ved at have den viden og konstant videreuddanne medarbejderne er det muligt at påtage sig rollen som ’trusted advisor’, og løbende rådgive når der sker noget, som kan få indflydelse på virksomhedens drift.

It outsourcing skaber bedre bundlinje

Direkte adgang til eksperterne
Når outsourcingpartneren opnår status af ’trusted advisor’ og sidder med ved bordet når der skal tages beslutninger om it-strategien, så får virksomheden en del andre fordele.

»Et godt eksempel er, at vores kunder har adgang til hele spekteret af eksperter lige fra cloud og IT til funktionssupport på Microsoft Office 365-produkterne. Fordi vores kernekompetencer er at have styr på vores kunders behov, så kan vi i høj grad fungere som IT-support. Vi tager hele spændet fra den helt basale brugersupport for folk der ikke kan udskrive, til opgaver der kræver spidskompetencer, som f.eks. at forebygge angreb fra ransomware eller lignende,« siger Morten Klank.

Derved får virksomheder ikke blot en ’trusted advisor’, de får også et ”single point of contact” med deres outsourcingpartner, der på den måde kan fungere som den komplette it-afdeling for deres kunder.

Det gælder også ved meget specialiserede produkter. Her har outsourcingpartneren mulighed for at fungere som det første filter og sikre at problemet sendes videre til den helt rigtige eksterne partner, hvis det er nødvendigt.

»Det gælder også selvom det ikke nødvendigvis er værktøjer, som vi ikke selv kender til. Vi finder den partner, der kan håndtere opgaven og sender videre til ham, så han kan løse problemet,« fortæller Morten Klank.

Beskyt dine mest værdifulde aktiver

Outsourcing giver fleksibilitet
En sidste ting som strategisk outsourcing kan betyde for en virksomhed, er en markant forbedre fleksibilitet for forretningen.

»Det er vigtigt at kigge på, og vurdere virksomhedens behov så det kan afdækkes, hvilke løsninger der bedst opfylder behovene. Principielt kan kunden være ligeglad med hvilken løsning de får, så længe det opfylder deres behov. Men naturligvis har de en mening som der skal tages højde for,« siger Morten Klank.

Når så behovet er afdækket og løsningen er valgt, så er det væsentligt at sikre, at virksomheden ikke er låst fast i løsningen. Med en outsourcingløsning er det muligt at få en fleksibel løsning, der sikrer, at der let kan skrues op og ned i takt med at behov ændrer sig.

»Det kan være, at der pludselig skal bruges mere computerkraft, eller at der skal bruges flere eller færre licenser af bestemte produkter. Det kan vi som outsourcingpartner let skrue op og ned for – noget som er langt mere kompliceret i en virksomhed, hvor serverne stå i kælderen,« forklarer Morten Klank.

Det giver fleksibilitet og sikrer, at virksomheder ikke skal binde store summer i IT-installationer der er dimensioneret efter spidsperioder. Men samtidig kan der hurtigt skrues op, når en spidsbelastning dukker op.

»Derfor er det vigtigt, at vi er med så tidligt i forløbet som muligt. Jo før vi kan rådgive vores kunder, desto bedre en løsning kan vi tilbyde, og samtidig sikre at økonomien holder.«

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her