Annonce
Annonce

Papirløse gevinster

billede
Læs mere
Fold sammen

Storebox er en vidtfavnende succes, baseret på en simpel idé. ”For os handler det om at forenkle købsoplevelsen, og det gør vi ved at fjerne papiret, kvitteringen,” lyder det fra Jacob Aisen, den ene af de to grundlæggere.

Med Storebox behøver den handlende ikke længere gemme på fysiske kvitteringer. Mindre end et sekund efter transaktionen er gennemført, kan kunden se kvitteringen på sin smartphone eller computer. Kunderne har taget godt imod konceptet, og Storebox fungerer i dag med en række virksomheder som Føtex, Netto, Matas og MENY.
”Vi er lykkedes med at levere værdi til kæderne på begge sider af kasseapparatet. Vi gør butikkernes processer digitale, hvilket sparer dem både tid og penge, samtidig med at kunden får en ekstra service.

Supermarkeder vinder for eksempel værdifulde sekunder ved kasseapparatet, når der ikke længere skal håndteres eller spørges til kvitteringer. Virksomheden har også mulighed for inkludere marketingbudskaber i kvitteringen, eller blot lave et smart interface. Der er mange muligheder,” forklarer den anden halvdel af iværksætter-duoen, Ivan Sandqvist.

Det er imidlertid ikke kun detailvirksomheder, der har nytte af Storebox. ”Appen fungerer også i samarbejde med forsikringsselskaber som Topdanmark og Lærerstandens Brandforsikring. Ved at bruge Storebox og de lagrede kvitteringer kan skadesbehandlingsprocessen køre digitalt, og forsikringsselskabet sparer værdifulde ressourcer,” forklarer Ivan Sandqvist.

Samtidig giver Storebox mulighed for at kombinere servicen med ydelser fra samarbejdspartnere som Dansk Bank og Jyske Bank. ”Du kan tilmelde dig Storebox direkte via MobilePay, det er en vigtig funktion for mange kunder. På samme måde arbejder Jyske Banks budgetapp Weekly sammen med Storebox, hvor kundens køb automatisk trækkes fra budgettet efter hver transaktion,” siger Jacob Aisen.

Samarbejde med andre løsninger og virksomheder er også fremtiden for Storebox. ”Vores forretningsmodel er at generere data. Forædlingen og videre brug af disse data tager vores samarbejdspartnere sig af,”  siger Jacob Aisen og tilføjer, at integrationen med Nets også er oplagt for Storebox. ”Det giver os en helt anden distributionskraft, når vi kan arbejde i tæt samspil med Nets. Deres position på terminalområdet er en stor styrke for os.”

Hos Nets ser man ligeledes positivt på perspektiverne. ”Vi har en god markedsposition i Norden, og vi kan dermed bistå Storebox i deres videre ekspansion uden for Danmark. Storebox’ digitale services, som eksempelvis elektroniske kvitteringer, knytter meget fint an til de løsninger og services omkring betalinger, som Nets leverer til nordiske forretninger,” siger Asger Hattel, direktør for Merchant Services, Nets.

Fakta:
Storebox blev startet i 2012 og har i dag over 500.000 tilmeldte brugere, med et firecifret antal nye hver dag. Tjenesten er indtil videre at finde i Danmark, Norge, Sverige og snart Finland.