Annonce
Annonce

Optimer anvendelsen af virksomhedens forretningsdokumenter – og spar mange penge undervejs

billede

I mange virksomheder lever forretningsdokumenter en overset skyggetilværelse - bortset fra, når virksomheden anskaffer, opdaterer eller udskifter ERP-systemet. Så skifter skyggetilværelsen til kostbar irritation - der ikke alene kan undgås, men tillige bidrage positivt til bundlinjen.

Hvad har virksomheder som Boehringer Ingelheim, DI, 3F, Profil Optik, Danske Spil, Oticon, carl ras, Trip Trap, Linak, Palsgaard og Lina til fælles? De har implementeret Lasernet fra Tabellae A/S og høster gevinsterne og fordelene, hver gang de udskriver og udsender et forretningsdokument.

Fra datalister til sælgende dokumenter
Ved implementering af ERP-systemer er generering af forretningsdokumenter som regel et ømt punkt, som mange virksomheder over hele verden kæmper med. Nogle vælger enten selv at kode dokumenterne i systemets udskriftsgenerator, andre køber sig til denne ydelse hos et konsulenthus og betaler ofte rigtigt mange penge for en ydelse, der designmæssigt ligger meget langt fra noget, der kan opfattes som sælgende. Omkostninger på den anden side af en halv million kroner er ikke usædvanlige i denne sammenhæng – og første gang ERP-systemet står foran en opdatering står man foran en tilsvarende omkostning til kodning af forretningsdokumenterne.
– De fleste virksomheder har prøvet at betale for af få kodet forretningsdokumenterne, og mange virksomheder er nu på 2., 3. eller måske 4. generations ERP-system, og hver gang har de betalt for at få kodet rapporterne så følgesedlen, fakturaen, kontoudtoget, ordrebekræftelsen eller indkøbsordren ser ”rigtig” ud. Men lad nu være med det, for det er både alt for dyrt, alt for besværligt, tager alt for lang tid og er alt for ufleksibelt, råder partner Lennart Garbarsch, Tabellae A/S.

Hvad mener kunderne?
Hvis man lytter til hvad Tabellaes kunder mener, har Lennart Garbarsch fat i noget helt rigtigt. Den optimale løsning er slet ikke at kaste sig ud i kodning af rapporter – men betale en Best of Breed løsning med en Best Practice pakke, som hver eneste gang, helt automatisk, formaterer, designer og tilføjer op- og/eller krydssalgsskabende budskaber til hvert eneste forretningsdokument.

Palsgaard tjente investeringen hjem på mindre end et halvt år
Hos en af verdens førende udviklere og producenter af emulgatorer og stabilisatorer, Palsgaard, anvender man Lasernet til at formatere samtlige dokumenter til et kvalitetsniveau, der bekræfter virksomhedens image som en topprofessionel virksomhed.
– Vi fik løsningen i drift efter kun én dags workshop. Samtlige forretningsdokumenter skræddersys til hvert enkelt land og sprog vi arbejder i og med. Løsningen har tjent sig selv hjem på mindre end et halvt år, udtaler IT-projektleder Claus Christensen, Palsgaard A/S.

3F sparer millioner med Lasernet
Hos fagforbundet 3F sparer man årligt 10 millioner kroner på print, kuvertering og forsendelse med Tabellaes digitale brev- og dokumentløsning Lasernet One2One, der blev implementeret som en følge af fagforbundet beslutning om at digitalisere alle breve til medlemmerne.
– Vi ville digitalisere alle breve og selv håndtere opgaven. Målsætningen var at spare tid og penge. Vi har opnået begge dele – og mere til, fortæller CIO i 3F Michael Olsen.

Lasernet effektiviserer Hydratech Industries i uhørt grad
Da Hydratech Industries, som udvikler og markedsfører vindmøllekomponenter og hydrauliske cylindre, stod overfor implementering af et nyt ERP-system, var det altafgørende at supplere systemet med en professionel dokumentløsning – og valget faldt på Lasernet, som har erstattet metervis af mapper i administrationen.
– Det hele er forløbet tilfredsstillende. Vi har godt nok brugt flere konsulenttimer, end vi havde forventet. Men det skyldes kun, at vi fandt ud af, at Lasernet kunne anvendes til langt mere, end vi havde regnet med. Det er især muligheden for at vedhæfte tegninger og skærefiler i mails, der har været en stor gevinst for os. Den del kan vi slet ikke undvære, fastslår logistikchef Jesper Bangsgaard, Hydratech Industries.

Lasernet og Tabellae Best Practice pakker
Ved implementering af Lasernet følger der en række Best Practice-pakker med fra Tabellae; pakker, der gør det muligt at komme i gang med at høste gevinster og fordele fra dag ét.