Annonce
Annonce

Online-virksomheder: Kom tættere på kunderne med kunstig intelligens

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Arbejder du inden for e-handel er morgendagens store muligheder i kunstig intelligens. Med teknologien kan du nemlig personliggøre dine kunders oplevelse - til glæde for både dem og din egen forretning.

Af Simone Okkels

Sponseret af Salesforce

Vi handler mere og mere på nettet. I 2016 slog danskernes onlinehandel rekord, og de seneste 15 år har den årlige vækst ligget på mellem 10 og 20 procent ifølge interesseorganisationen FDHI. Konkurrencen er hård. Der kommer flere og flere platforme, flere valg, større sortiment, og mange fysiske butikker får også en online tilstedeværelse. Skal man overleve, skal man ses, opdages, skille sig ud. En måde at gøre det på er ved at vende blikket mod nye teknologier som kunstig intelligens.

Og netop kunstig intelligens kan være svaret på at give kunderne en bedre, mere personlig oplevelse samtidig med, at man som forretning får flere salg. Det fortæller Rasmus Jacobsen, Senior Solution Engineer hos softwarevirksomheden Salesforce, der arbejder med kundeoptimering.

“Der sker lige nu et stort skifte inden for marketing og e-handel. Før handlede det udelukkende om push, push, push; at skyde reklamer og tilbud ud i blinde. Man vidste ikke, hvor stort ens publikum var, og om de var interesserede. Med de nye teknologier kan man gøre e-handel mere personlig og langt mere relevant,” fortæller han.
Kundernes oplevelse bliver bedre - og så handler de mere

Rasmus Jacobsen, Senior Solution Engineer hos softwarevirksomheden Salesforce

»Ser man på statistikker og analyser, er det ofte meget statisk. De skal hele tiden opdateres og modellerne trænes. Det er kernen i AI; den træner sig selv.«


Derfor har Salesforce udviklet den kunstige intelligens Salesforce Einstein. Einstein er en af de mest avancerede AI-funktioner på sit område og ligger som et underliggende lag i ens forretning og analyserer data og optimerer modeller efter den enkelte kunde. Denne funktion er og bliver vigtig inden for fremtidens forretninger.

“Ser man på statistikker og analyser, er det ofte meget statisk. De skal hele tiden opdateres og modellerne trænes. Det er kernen i AI; den træner sig selv. Når en kunde går ind på en side, begynder den kunstige intelligens at samle informationer, hvordan de bevæger sig på siden, hvad de klikker på. Jo mere den bliver brugt, jo klogere bliver den,” siger Rasmus Jacobsen.
Det er kunstig intelligens som Einstein, der gør, at de reklamer, man ser på sociale medier, er rettet mod ens interesser, og hvad man har søgt på for nylig. At man, når man anden og tredje gang besøger Adidas’ hjemmeside, får fremvist sneakers i den rigtige størrelse og tøj i ens smag.

“Det er i virkeligheden en win-win situation; virksomhederne sælger mere, fordi kundernes oplevelse bliver bedre, og begge parter sparer tid. Og når det handler om konkurrencen på nettet, der er så intens, som den er i dag, er det klart, at vi anbefaler vores kunder at tage en snak med os omkring AI,” siger Rasmus Jacobsen.

Kræsne forbrugere kræver personlige shoppeoplevelser selv på nettet
Forbrugerne er nemlig blevet mere kræsne. De har ikke tid til at se på en masse produkter, der ikke interesserer dem. De er vant til selv at vælge, hvad der skal ses i tv, og hvornår.
Men de mange fejlskudte reklamer på Facebook og de gentagne reklamer for hoteller i det land, du netop har besøgt, vidner om, at ikke alle har lige gode værktøjer implementeret endnu.
“Den store hurdle er, hvordan man får det integreret. De fleste virksomheder har en forståelse for, hvad AI er, men der er mange termer og buzzwords som machine learning, deep learning og big data, som er svære at få ned på et niveau, så man kan se, hvordan man kan bruge det og øge sin omsætning med det,” fortæller Rasmus Jacobsen.

Vi vil kun se, at kunstig intelligens bliver brugt mere aktivt i fremtiden. For bruger man det ikke, går man glip af kunder, penge, og potentielt falder man helt ud af konkurrencen.
“Vi har teknologien til at opbygge internationale e-handelsplatforme, som giver kunderne en en-til-en-købsoplevelse. Hvis ikke virksomhederne følger med teknologien, er de out of business inden for tre år. I fremtiden handler det om at være til stede, være relevant og være personlig,” siger Rasmus Jacobsen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Robotics og Kunstig Intelligens'. Se alle artikler her