Annonce
Annonce

Nytænkning er fremtidens væsentligste valuta

Stuart Crainer og Des Dearlove advokerer for de bedste ideer inden for forretningsledelse og innovation gennem Thinkers50. Foto: PR​
Læs mere
Fold sammen

Thinkers50 er lige om hjørnet, og der er lagt i kakkelovnen til en konference med stort fokus på innovation, og hvordan denne kan være fremtiden ikke bare for banksektoren, men også for kampen om kunderne. Traditionelle bankdyder skal erstattes af intuitive produkter og services mener ekspert.

Innovation har gennem det seneste årti fået en ny betydning for bankerne rundt om i verden. Tankegangen er markant ændret, og fokus er langsomt gledet fra profitoptimering og de indre linjer, til at omhandle fremtidens bank over en bred kam. Fokus er rykket fra banken selv til at have verden omkring.

”Traditionelt har bankerne bekymret sig om profit og om bundlinjen. I dag har mange et stort fokus på, hvordan de kan være med at gøre verden til et bedre sted, og hvordan de hjælpe med at give kunden et bedre liv,” siger Stuart Crainer, adjunkt ved IE Business School, og en af grundlæggerne af Thinkers50, der ser frem til en spændende konference, der vil byde på en lang række dygtige oplægsholdere, der består af et godt mix fra mange sider af branchen.

Væk fra laurbærerne
Konferencen Thinkers50 vil igen i år sætte fokus på fremtiden for den finansielle sektor, hvor moderne digitale services vil stå højt på dagsordenen for både talere og fremmødte. I år vil der være et særligt fokus på innovation og iværksætteri, og begge emner ses af mange som fundamentet for fremtidens finansielle sektor.

”De er henholdsvis motoren og brændstoffet, der skal drive sektoren fremad. Hvis man tror, at man kan erobre fremtiden med traditionelle bankdyder, så tager man fejl. Kunderne vil have nemme, brugbare og intuitive produkter og services, og det kommer bankerne ikke udenom,” siger Stuart Crainer.

Han ser et stort potentiale i de mange muligheder, som den digitale tidsalder giver til den finansielle sektor, men ser samtidig også, at den nye og banebrydende teknologi ofte kommer fra uventede steder. Mens vi i Vesten ofte har en idé om, at vi er bedst til at bruge og udvikle ny teknologi, ser virkeligheden ifølge Stuart Crainer noget anderledes ud.

”Vi hviler på laurbærerne, og tror langt henad vejen, at vi sidder med den hellige gral. Ser man til Afrika og Asien, så er de langt mere idérige og bedre til at tænke i helt nye baner. På markederne i Kenya kunne man betale via mobilen, længe inden nogle i USA eller Europa tænkte på det. Afrika er førende på udnyttelsen af teknologien, som jeg ser det,” siger Stuart Crainer.

Åbenhed for idéer
Netop den situation, at vi i Vesten ifølge nogle eksperter halter bagud i den teknologiske udvikling, er et emne, som Stuart Crainer ser frem til at få nogle af de førende eksperters syn på under Thinkers50. Med talere som business-guruen Michael Porter og Harvard-professoren Amy C. Edmondson er der lagt op til en konference med mange nye interessante vinkler på bankernes fremtid.

Stuart Crainer ser især frem til en konference, hvor innovationens mange muligheder vil blive sat i et nyt og klart lys for mange, og hvor mange af deltagerne kan få fyldt godt med inspiration og idéer i bagagen, der gør dem klar til fremtidens mange udfordringer og muligheder.

”Er man åben overfor nye ideer, og har man en nysgerrighed omkring at lære, så er vi nået rigtig langt. Og det er de to ting, jeg gerne vil have ud af Thinkers50. Åbenhed og nysgerrighed er fundamentet for nytænkning,” siger Stuart Crainer.