Annonce
Annonce

Nye og bedre kundeoplevelser på vej i Alm. Brand

billede
Læs mere
Fold sammen

Et nyt kundesystem på en cloudbaseret løsning vil fremover sikre kunderne en langt bedre og mere relevant kundeoplevelse i Alm. Brands finansielle supermarked med bank, forsikring og pension.

I dag fokuserer Alm. Brand i langt højere grad på, hvordan både bank- forsikrings- og pensionskunder kan tilføres værdi. Det handler ikke længere alene om at tilbyde et godt finansielt produkt til kunden, men at skabe en service, rådgivning og et samlet overblik over, hvad der er vigtigt for kunden i den konkrete livssituation.
”Vi vender vores tilgang til kunderne om og bruger vores indsigt og viden til målrettet at skabe værdi for den enkelte. Når vi for eksempel køber et hus eller en lejlighed, så er der meget, vi som privatpersoner skal forholde os til. Der er bolig- og realkreditlån i banken og derudover indbo-, hus-, ejerskifte-, løn- og livsforsikring. Her kan vi som bank, forsikring og pensionskoncern hjælpe hele vejen rundt og sikre kunderne overblikket, så de køber de helt relevante produkter, der er optimale for dem. Det er skræddersyet den enkelte og ikke bare en standardløsning til et bestemt kundesegment,” forklarer Rasmus Lynge, koncernkundedirektør hos Alm. Brand.
Kunden skal vide, hvad der er vigtigt at forholde sig til og træffe de rette valg på et oplyst grundlag.

Finansielt supermarked med individuelle løsninger
Det er første gang, man ser et finansielt supermarked berige kunderne med denne indsigt, som munder ud i en 100 procent individuel rådgivning til kunden og dennes behov. To personer kan på papiret ligne hinanden, men have vidt forskellige behov i deres liv.
”Det kan være Anette og hendes bror, hvor Anette har obligationslån i kreditforeningen, er medlem af en A-kasse, har lav selvrisiko på sine forsikringer og generelt søger tryghed omkring sin økonomiske situation. Over for står Anettes bror, som har et delvist afdragsfrit realkreditlån, ikke er medlem af en A-kasse og har forsikringer med høj selvrisiko. På baggrund af disse oplysninger ved vi, hvad de hver især har brug for at vide noget om, og hvilken adfærd og risici de vil have,” fortæller Rasmus Lynge.

Hurtig udvikling af nye løsninger
Den store tilgængelighed af data til brug for en optimal kundeservice i et finansielt supermarked som Alm. Brand skyldes til dels, at Alm. Brand har prioriteret it henover finanskrisen. Samtidig er de underliggende it-systemer af relativ ny dato. Oveni har Alm. Brand netop investeret i Salesforce, som er et overliggende kundesystem. På den måde flyder data lettere mellem systemerne.
”Det betyder også, at når der sker markante ændringer i markedet, såkaldte disruptions, så er vi klar til at koble os på. Vi kan reagere lynhurtigt på de disruptive faktorer, som kunden efterspørger. Og vores kunde-interface tilpasser sig med det samme, så den er mere relevant og nærværende for kunden. Samtidig kan vi pakke produkter ind i relevant rådgivning og super service. Nærvær, relevans og ordentlighed er nogle af de nøglebegreber, som vi arbejder med over for vores kunder. Og det går igen i udviklingen af vores finansielle supermarked med nye og bedre kundeoplevelser,” forklarer Rasmus Lynge.

Hurtig respons på kundetilfredsheden
It og data gør det ikke alene. Er kunderne ikke tilfredse, skal vi lynhurtigt tilpasse os, så de igen er  tilfredse. Kundernes oplevede værdi er i fokus. Derfor er kundernes tilbagemelding også væsentlig for Alm. Brand. Der er stor forskel på, hvor ofte kunderne får værdi af deres kontakt med deres bank, forsikrings- eller pensionsselskab. Antallet af kundemøder er ikke så hyppig, når det gælder pension og forsikring, som den er, når det gælder bankforretninger, hvor en tættere løbende kontakt ofte er en fordel.
”Det er vigtigt, at vi ser vores produkter ud fra kundens perspektiv, og at vi på tværs evner at skabe sammenhæng mellem de forskellige produkter, så kunden får den optimale løsning. Det uanset om det gælder bank,- forsikrings-, eller pensionsprodukter. På den måde kan vi hele tiden tilpasse vores kommunikation og sikre en høj kundetilfredshed med de løsninger, rådgivning og tilbud, Alm. Brand tilbyder,” siger Rasmus Lynge.