Annonce
Annonce

Ny uddannelse skal løfte drift af bygninger

Ny, fleksibel uddannelse skal opruste fagfolk og ledere med viden og færdigheder inden for bygningsdrift eller facilities management. Molio – Byggeriets Videnscenter står bag uddannelsen, som er udviklet i samarbejde med Dansk Facilities Management netværk.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'.

Til maj søsættes en helt ny FM-uddannelse i facilities management - styring og drift af bygninger – af Molio – Byggeriets Videnscenter med rødder i Byggecentrum. I ultrakort version skal den modulopbyggede uddannelse gør FM-faget mere professionelt:

”FM-området er i rivende udvikling. Nye teknologier, metoder og erfaringer trænger sig på. Samtidig betyder det meget for bygningens samlede økonomi og funktion, at man træffer de mest hensigtsmæssige FM-beslutninger både strategisk, taktisk og operationelt. Derfor er der brug for at få løftet FM-kompetencerne på flere niveauer i både små og store FM-organisationer, siger Bo Riisbjerg Thomsen, udviklingskonsulent i Molio med faglig baggrund som bygningskonstruktør.”

”Uddannelsens målgruppe er bred: Det kan være arkitekter, bygningskonstruktører eller maskinmestre, der arbejder med FM, men måske mangler nogle professionelle værktøjer. Det kan også være fabrikschefer, som i store virksomheder har ansvar for såvel maskiner og produktionsanlæg som fabrikshaller, lager og øvrige bygninger,” siger Bo Riisbjerg Thomsen.


Læs mere på www.molio.dk

Modulopbygget og fleksibel
Bo Riisbjerg Thomsen lægger vægt på, at uddannelsen er opbygget i forskellige faglige moduler og i forskellige niveauer; FM Basis, FM Avanceret og FM Ekspert. Den enkelte kursist kan derfor sammensætte uddannelsen efter behov, profil og ambition og man kan også mellem de enkelte kurser  deltage i webinarer – opgaver og undervisning over nettet.

”Uanset hvordan man sammensætter sin uddannelse, så afsluttes den med  eksamen og diplom, siger Bo Riisbjerg Thomsen og uddyber, at  det også er muligt at kombinere med øvrige Molio-kurser. Fx kan  indeklima have  særlig relevans for en deltager med FM-opgaver.

To studieretninger at vælge imellem
På størstedelen af FM-uddannelsen vælger man sig ind på  en af to  studieretninger, forklarer Molio-konsulenten ”Typisk er der forskel på opgaverne og dermed på de redskaber, man har brug for. Nogle arbejder mere overordnet med strategi og ledelse inden for FM, mens andre er tættere på drift og planlægning. Derfor har vi udviklet to linjer, Ledelsen/strategi og Planlægning, med en kombination af fælles og særligt tilpassede kurser.”

Uddannelsen er udviklet og tilrettelagt i samarbejde med blandt andre Dansk Facilities Management netværk, og her er direktør Svend Bie glad for resultatet:

”Personer, der arbejder med FM, har vidt forskellige baggrunde, og det kan blive til en egentlig styrke, når medarbejderne kan sætte deres fagligheder ind i en struktureret ramme. Derfor vurderer vi, at der er et meget stort behov for kurser og uddannelse inden for FM – både på operationelt og strategisk niveau.”

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her