Annonce
Annonce

Ny låneform supplerer bankerne

PR-foto Fold sammen
Læs mere

De danske banker er efterhånden ved at få modet tilbage efter finanskrisen, hvilket blandt andet kan ses på deres villighed til at låne penge ud til danske virksomheder. Alligevel går mange virksomhedsejere stadig forgæves i banken. Det åbner op for alternativer som crowdlending.

Sponseret af Lendino

Et konkurrencedygtigt alternativ. Selvom crowdlending er et forholdsvis nyt fænomen, har mange virksomhedsejere fået øjnene op for dets fordele. En af dem er Peter Stub fra restauranten Charlie Bistro i København.

Peter Stub er sammen med sin hustru Stephanie Michaud et erfarent par i den københavnske restaurationsbranche. Da de skulle åbne en ny restaurant i centrum af København, gik de til deres egen bank for at finansiere de sidste ting. Efter lang sagsbehandling fik de afslag, og de gik derfor videre til den næste bank - og den næste. Efter syv afslag søgte Peter Stub mod andre muligheder og stødte på crowdlending.

Hurtig sagsbehandling og konkurrencedygtige renter
Da Peter Stub fandt frem til crowdlending, havde han allerede brugt meget tid på at ansøge om lån, og det begyndte at haste. “Vi havde egentlig regnet med at kunne købe inventar og betale depositum længe før, men når hver bank skal bruge ugevis på at give et afslag, går der hurtigt et stykke tid. Med crowdlending gik der heldigvis kun to uger, fra vi søgte, til vi havde pengene på kontoen.

”Crowdlending foregår typisk online, og det samme gælder ansøgningsprocessen. Det sparer virksomhedsejeren meget tid, da han ikke behøver skrive udførlige forretningsplaner og gå til timelange møder. Den ansøgning, Peter Stub sendte ind, kunne skrives på et kvarter - så kunne han i stedet fokusere på at få restauranten op at køre.

“Det har været en både professionel, hurtig og enkel proces at låne penge gennem Lendino,” konkluderer Peter Stub. “Der blev stillet relevante og grundige spørgsmål fra Lendinos kreditafdeling - og så skulle jeg ikke vente i dagevis på at høre tilbage ligesom man skal i banken. Så hjælper det selvfølgelig også, at vi fik lånet til en fornuftig rente, som afgjort er konkurrencedygtig med bankerne.”

Supplement til bankerne
Lånet til Charlie Bistro blev formidlet af den danske crowdlendingvirksomhed Lendino. Her ser de det som deres fornemste opgave at hjælpe virksomhedsejere med at realisere deres drømme ved at tilbyde lån med konkurrencedygtige renter. “Vi ser os ikke som en direkte konkurrent til bankerne, mere som et supplement,” fortæller administrerende direktør Esben Bistrup Halvorsen.

“Vi kan hjælpe til dér, hvor bankerne ikke kan eller vil være med. Derudover kan vi også være med til at få genskabt et lånemarked, hvor danske virksomheder kan låne penge på fordelagtige vilkår uden tårnhøje gebyrer.”

Et crowdlendet lån kan bruges til mange forskellige formål (ejerskiftefinansiering, omlægning af lån, finansiering til nye markeder, vækst-, ordre- og driftsfinansiering osv.). Lendino har siden 2014 formidlet over 250 lån til små og mellemstore danske virksomheder.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Ejerledelse'. Se alle artikler her​