Annonce
Annonce

Ny æra: Smid it’en i skyen og fokuser på forretningen

Pressefoto: Marianne Horstmann, Senior Vice President, IT Outsourcing og Services, Atea. Fold sammen
Læs mere

It-afdelingens rolle er i opbrud. Den skal i fremtiden orkestrere det optimale mix mellem interne og eksterne løsninger. Det styrker forretningen, sikrer høj kvalitet og reducerer omkostninger.

Sponsoreret af Atea

Alibaba, eBay, Spotify og Uber er alle eksempler på innovation i særklasse, hvor digitaliseringen har skabt dem en unik førerposition på verdensmarkedet. Kort sagt: Dem, der tænker i nye baner, som forstår at udnytte it-teknologien og skabe en sammenhængende it-infrastruktur mellem interne og eksterne løsninger, vil i fremtiden skabe sig en unik position på markedet.

It handler ikke længere bare om drift, vedligeholdelse af servere og servicering af end-users i virksomheden. Det handler om at have mod, vilje og evner til at transformere forretningen til den nye digitale tidsalder. I cloud-æraen er it-afdelingen ikke længere ansvarlig for den fysiske infrastruktur eller for applikationsstyring. Driftsopgaverne skal outsources, mens it-afdelingen tager ansvaret for sikkerhed og korrekt håndtering af virksomhedernes digitale aktiver.

Forretningen i fokus
Digitaliseringen kommer i fremtiden til at bære hele forretningen, lyder det fra danske Atea, der er specialister i it-infrastruktur. Hos Atea ser man, at den digitale udvikling, som tidligere har taget 10-15 år, nu sker over bare 3-5 år. Det udfordrer virksomhedernes it-afdelinger, som skal understøtte forretningen. Tendensen er derfor, at flere og flere virksomheder vælger at outsource i større eller mindre grad.

De tider er slut, hvor it-ledelsen alene kunne fokusere på krav til effektivitet, vækst, forandring og transformation. Ledelsen skal nu også håndtere overgangen til et nyt paradigme, hvor både interne og eksterne løsninger medvirker til at understøtte en sammenhængende og integreret it-strategi.

Cloud som vækstdriver – læs mere om fordelene

”I dag står it-chefer verden over for både klassiske it-udfordringer og et væld af nye digitale muligheder og trusler, som vokser eksplosivt. Digitalisering rejser mange nye spørgsmål om strategi og teknologi set i forhold til de organisatoriske forandringer, konkurrenceevnen m.m. Det gør det stort set umuligt at træffe beslutninger, som rækker mange år ud i fremtiden. Derfor bliver det it-afdelingens fornemste opgave at agere broker mellem interne og eksterne løsninger for at skabe en samlet it-infrastruktur, der skaber værdi i forretningen,” siger Marianne Horstmann, Senior Vice President, IT Outsourcing & Services, Atea.

Kort reaktionstid
Når virksomheden vælger at lægge hele eller dele af sin it-infrastruktur i skyen, åbner det en helt ny verden af fordele og muligheder. Det kan være mobile og mere effektive medarbejdere, nye teknologier, hyppige opdateringer, skalering, mindre vedligeholdelse og ingen uforudsete udgifter. Vigtigst af alt giver outsourcing virksomheden mulighed for at koncentrere sig om kerneforretningen, mens man på driftssiden opnår højere kvalitet og reducerer omkostningerne.

”Ved at integrere it og forretning og outsource de dele, som kan løfte virksomheden til næste niveau, kan virksomheden langt hurtigere agere på forandringer i markedet. Derfor handler digitaliseringsrejsen i høj grad om at optimere forretningen og gøre det på en måde, så man ikke bliver låst fast af sin it-løsning. Netop her gør hybrid cloud det nemt at skrue op og ned på blandingsforholdet, og det kan være med til at sikre førerpositionen i fremtiden,” siger Marianne Horstmann

Læs mere om cloud – fremtidens digitale infrastruktur

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her