Annonce
Annonce

Nøglen til vækst er den digitale værdikæde

Der er store potentielle effektiviseringsgevinster gemt i danske virksomheder. Vinderne er dem, som ser deres IT-systemer som en business case, der skal give overskud, siger direktør i Norriq, Bo Martinsen.

Der er stadig et enormt potentiale i digitalisering for danske virksomheder. At forstå sin værdikæde og at kunne handle på data er det, som for alvor kan skabe en konkurrencefordel. Og det har aldrig været nemmere at optimere og automatisere arbejdsgange og få adgang til de data, der sætter virksomheden i stand til at differentiere sig på markedet.

”Det har aldrig været nemmere at høste værdien af digitalisering. I dag er forretningsløsningerne meget modne, og de er hurtige og forholdsvis nemme at implementere. Desværre ser vi stadig tilbageholdenhed hos de danske virksomheder. Det er ærgerligt for potentialet er enormt” fortæller direktør i Norriq, Bo Martinsen.

En af IT-leverandørernes udfordringer er, at overbevise kunden om at digitalisering er en investering fremfor en omkostning. Det går ud over konkurrenceevnen i en verden, hvor succes i stigende grad afhænger af, i hvor høj grad man forstår at udnytte digitaliseringen.

”Det er en udbredt misforståelse, at eksempelvis et ERP-system koster millioner af kroner. Det behøver ikke være et stort projekt, men gevinsten er som regel meget stor. Vores målsætning er, at vi skal flytte vores kunder fremfor at implementere store IT-systemer, og når vi mødes med vores kunder i den målsætning, så kan vi for alvor få noget ud af digitaliseringen,” siger Bo Martinsen.

Det betyder også, at de virksomheder, der får succes med digitalisering er parate til at se det som investering og en værdiskabende faktor, der er en integreret del af forretningsudviklingen.