Annonce
Annonce

Nedbryd siloerne og kapitalisér optimalt

Danske virksomheder er stadigvæk, på trods af at vi skriver 2015, alt for siloopdelte. Det forhindrer at den enorme viden, som ophobes i it-systemerne, slet ikke udnyttes optimalt. Dermed er investeringen delvis spildt.

- I fremtiden er man enten digital business eller død business. Ved anskaffelse af ERP-systemer og it-forretningssystemer er der tale om kolossale investeringer. Mange store virksomheder er gammeldags organiseret i siloer, hvor der sidder et antal funktionschefer med hvert sit ansvarsområde som man måles på. Paradoksalt nok korresponderer det fokus, der ligger på forretningssystemer, og de penge, der investeres heri, ikke med de marketingsystemer virksomhederne anvender, indleder Tom Elert, der som stifter og ejer samt strategisk og kreativ direktør for 727 communication as rådgiver bureauets kunder om kommunikation, forretningsudvikling og forbrugeradfærd.

Udnytter ikke de horisontale synergier
Mange virksomheder, der foretager substantielle investeringer i avancerede ERP- og forretningssystemer udnytter ikke synergierne horisontalt – fordi de arbejder vertikalt og er organiseret vertikalt. Sætter man imidlertid de ansvarlige for økonomi, it, salg og markedsføring sammen, således at virksomhedens værdikæde på funktionschefniveau kommunikerer horisontalt, bliver det muligt at etablere intelligente markedsføringssystemer, som kapitaliserer på investeringerne i ERP- og forretningssystemer.

- Mange mangler de digitale færdigheder, der skal til for at konkurrere i den digitale virkelighed vi lever i. Fremtidens medarbejder er født digital (”digital indfødt”) i modsætning til de digitale emigranter, der skal lære det. Men som meget digitalt tænkende bliver man hurtigt specialist, hvor den hybride medarbejder – dem, vi tidligere kaldte for generalister – som kan se ind i virksomheden, også er dem, der kan få skabt de nødvendige synergier, konstaterer Tom Elert.

Kunne du tænke dig at deltage på Danmarks største konference om forretningskritiske løsninger til erhvervslivet d. 19 november? Tilmeld her

Det rigtige produkt til den rigtige kunde på det rigtige tidspunkt
Omnichannel-markedsføring er et af tiden helt varme emner, der dækker over at produktet eller serviceydelsen er til stede, præcist når der er brug for den. At kunden, hvad enten der er tale om b-t-b eller b-t-c, får det helt rigtige produkt præsenteret på det rette tidspunkt. Det findes der en række teknologier, som kan hjælpe med.

- Vi taler om kunderejsen: at kunden i sin søgning, frem til købet foretages, mødes af en sømløs oplevelse på alle kontaktpunkter. Vi kan se at forbrugerne i dag er meget længere fremme end mange virksomheder og brands er. De udviser en Omnichannel -adfærd, men mange markedsføringssystemer er ikke bygget til at møde kundens adfærd. Det er en kæmpestor udfordring for virksomhederne at tilpasse sig denne forandring, omfavne de nye teknologier og få dem indarbejdet i dagligdagen, fastslår Tom Elert.

Udnyt teknologierne – start i dag
Der findes en lang række teknologier, der kan hjælpe med til at give virksomhederne den digitale visdom, der er nødvendig for at overleve i fremtidens knaldhårde konkurrence om forbrugernes, såvel som erhvervskunders gunst. Én af disse tager udgangspunkt i noget, der ligger i langt de fleste menneskers lomme eller taske.

- Vi går alle sammen rundt med en smartphone i lommen. På denne smartphone ligger en masse apps, der tilsammen indsamler en fantastisk masse information om brugerens opførsel: hvor befinder man sig, når man foretager sig noget med sin smartphone, hvor køber man ind, hvilke restauranter man spiser på, hvilke hoteller man bor på, hvad man søger efter, hvad man betaler, om man finder vej og meget, meget mere. Lige pludselig har vi en masse intelligens i vores smartphone, og når virksomheder kan få fat i den og monitorere vores adfærd kan man skræddersy løsninger til hver enkelt forbrugers behov. Forretningssystemerne skal forstå at udnytte de adfærdsdata, fordi vi kan generere markedsføring, der ikke irriterer os, som er relevant og som hjælper os. Fremtidens succesfulde virksomhed er en enabler, en der hjælper mennesker med hverdagen, slutter Tom Elert.

Kunne du tænke dig at deltage på Danmarks største konference om forretningskritiske løsninger til erhvervslivet d. 19 november? Tilmeld her