Annonce
Annonce

Når kognitiv teknologi bliver din eksperthjælp

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Kognitiv intelligens kan hjælpe alle til bedre oplevelser online. Både slutbrugerne og den onlineansvarlige.

Af Lars Bennetzen

Sponseret af IBM

Onlinehandel og –services generer enorme mængder data, langt flere end det er menneskeligt muligt at overskue eller udnytte optimalt. Kognitive systemer som Watson kan håndtere den opgave og ikke alene analysere de data, men også komme med anbefalinger til såvel kunder som onlineansvarlige, hvorved både kundetilfredsheden og effektiviteten af driften optimeres.

”Kognitiv teknologi og kunstig intelligens kan til enhver tid overskue langt større mængder data end vi mennesker kan. Den kan arbejde med så store mængder data, at den kan finde abnormaliteter og problemer som du ikke selv kan se, og den kan se mønstre du ikke selv kan finde,” forklarer Magnus Jahrl, Client Solutions Professional hos IBM i Norden.

Watson bliver allerede brugt til onlinehandel af flere førende brands rundt om i verden. Blandt andet hos The North Face i Canada, hvor det kognitive system blandt andet bliver brugt til at interagere med kunderne.

Her er det muligt at stille spørgsmål i almindelig tale og få et svar der tager hensyn til ønsker og krav, stillet i spørgsmålet.

”F.eks. kan du skrive ’I want to go hiking in the Rockys in August. What jacket should I wear?”. Watson forstår sætningen, og finder den jakke frem der passer bedst til en vandretur i Rocky Mountains. Samtidig kender den dig fra før, så den har allerede valgt den rigtige størrelse og favorit farve.” forklarer Magnus Jahrl.

Hjælper den onlineansvarlige
Fordi systemet kan overskue enorme mængder af data, kan det hele tiden analysere onlinebutikken, og rejse alarmer hvis der opstår flaskehalse eller problemer.

Samtidig kan Watson automatisk tagge billeder der lægges ind i systemet fordi den forstå hvad billederne indeholder, så som farver, mand/kvinde/barn, sport, action og så videre. Via machine learning kan den også lære ting som mærke, ansigter og så videre.

”Når den onlineansvarlige så senere skal bruge billeder af f.eks. røde vinterjakker, så vil han kun skulle lede blandt de billeder Watson har markeret som røde vinterjakker, og ikke blandt de tusinde af billeder han måske har lagt ind i systemet,” siger Magnus Jahrl.

Watson vil også kunne hjælpe med anbefalinger om, hvordan kampagner mod f.eks. mobilbrugere udformes mest effektivt, så brugeren får den bedste oplevelse, og salget maksimeres.
”Ved at hjælpe såvel kunderne som de professionelle får brugerne en bedre oplevelse og virksomheden vil opleve bedre salg og større kundetilfredshed,” slutter Karsten Stokking, Nordic Marketing & Branding Leader, IBM Watson Customer Engagement/ SME.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her