Annonce
Annonce

Money20/20 bringer København i front

billede
Læs mere
Fold sammen

Money20/20 repræsenterer en kæmpe værdi for København som seriøs fintech-hub, og byen vil kæmpe for optimere den nytte konferencen skaber.

Med afholdelsen af Money20/20 både i år og næste år har København og klyngesamarbejdet CFIR (Copenhagen Fintech Innovation and Research) fået en unik mulighed for at slå et slag for Danmark som nordisk fintech-hovedstad. Det mener Københavns integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R), der næsten ikke kan få armende ned, over den europæiske version af verdens største fintech-event.

”Det har ganske enkelt enorm betydning. Både for byen som helhed, hvor det er en sejr for vores strategi om at være en international konferenceby, men også - og ikke mindst - for ambitionen om at udvikle København som fintech hub,” siger hun.
Money 20/20 har sit udspring i Las Vegas og er grundlagt af tech-entreprenøren Jonathan Weiner i 2011. Siden har konferencen årligt været afholdt som verdens førende fintech-messe i USA, og nu er den så landet i Europa. I første - og anden omgang - i København og Bella Center, der danner ramme om Money20/20 2016 og 2017.

Et signal om seriøsitet
Anne Mee Allerslev beskriver eventen som en fantastisk chance for at vise verden, at København mener det alvorligt, når byens virksomheder, organisationer og politikere taler om sektorens globale muligheder og ambitioner. Men Money 20/20 er mere end blot et udstillingsvindue for en by, der kæmper for at  tiltrække højtlønnede arbejdspladser og investeringer i milliardklassen.
”Det har blandt andet betydning i forhold til, hvor de store banker vælger at investere, og dermed også for, hvor udviklingen kommer til at centrere sig,” siger Anna Mee Allerslev og fortsætter:
”Vi skal kunne brande os selv på den her dagsorden, og vise, at vi som by, land og erhvervsliv har noget at byde på.”

Kamp om positioner
Når konferencen afholdes i Las Vegas deltager i gennemsnit omkring 10.000 mennesker, hvor af halvdelen beskrives som tunge beslutningstager i fintech-industrien. Den europæiske version af konferencen  er med cirka 3.000 deltager i lidt mindre målestok, men sammensætningen ligner: Dem, der har noget at skulle have sagt om fremtidens betalingsløsninger, er med.
Derfor har der også været mange lande om budet, på samme måde, som der er mange europæiske storbyer,  der kæmper om at kunne kalde sig selv fintech-hovedstad. I tre dage i april – både i år og i 2017 – løber København uomtvisteligt med sejren i den kamp. Men Anna Mee Allerslev håber selvfølgelig, at kunne knytte Money20/20 og København endnu tættere sammen.

Cykelby i en finansverden
Det ligger endnu ikke fast, om den europæiske version af Money20/20 kan blive en fast tilbagevendende begivenhed i København, men integrations- og beskæftigelsesministeren har flere gode argumenter.
Det handler om at sælge det unikke ved København med fokus på alle de ting, byen er kendt for ude i verden. De mange cykler, det sociale og hyggelig og den grønne og kreative tilgang til tilværelsen. Noget som den radikale borgmester ser masser af muligheder for at kombinere med benhård finans.
”Finansbranchen som helhed kan jo godt siges at have brug for et nyt og bedre rygte, og her har København jo nogle oplagte muligheder for at illustrere hvordan man på samme tid kan være en center for fintech og finans og en kreativ, likeable og liveable city,” siger hun.

Money20/20 kort fortalt
Konferencen Money20/20 blev første gang afholdt i 2011 i Las Vegas og har i dag udviklet sig til den vigtigste og største konference om betalinger med 7.000+ deltagere fra 3.000 virksomheder i 75 lande.
I 2016 afholdes for første gang en europæisk version af konferencen i København.
Konferencen omhandler alt fra fintech-verdenen - fra forskning og innovation til teknologi og services, og giver taletid til både direktører, udviklere, forskere og ikke mindst iværksættere med helt nye tilgange til betalinger og finansiel it.
Deltagerne kommer fra internationale kreditkortselskaber såvel som helt nye startups.