Annonce
Annonce

Møder er da ikke noget vi selv planlægger

Topbillede
Pressefoto: Anders W. Fogstrup, Managing Director, Head of Nordics Mundipharma and Norpharma Fold sammen
Læs mere

Norpharma outsourcer i dag ledelsesmøder, konferencer og events. Det giver ikke alene besparelser på bundlinjen, men skærper fokus på værdien af møderne.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her

Af Mathilde Forstholm

Strategisk outsourcing af møder og events har skabt så stor værdi for Norpharma gennem de seneste 3-4 år, at lægemiddelvirksomheden har valgt at outsource alle arrangementer og møder i form af nordiske konferencer, ledelsesmøder, julefrokost m.m. til én leverandør. De priser, Norpharma får via outsourcing, ligger væsentlig under den pris, de selv kan forhandle sig til. Tidsforbruget er minimalt. Samtidig giver den professionelle mødeplanlægger sparring og åbner mange nye muligheder.

”Vi har netop afholdt en nordisk salgskonference, hvor vi har opnået en absolut konkurrencedygtig pris. Her tiltaler det mig, at vi ikke betaler noget for løsningen, fordi vores leverandør får en kommission fra deres samarbejdspartnere. Det betyder, at vi nu bruger tiden på at optimere vores kerneforretning i stedet for at bruge tid på noget, som i virkeligheden ikke driver vores forretning,” siger Anders W.
Fogstrup, Managing Director, Head of Nordics Mundipharma & Norpharma.

Åbner nye muligheder
Ifølge Anders W. Fogstrup er vanens magt utrolig stor, når det gælder afholdelsen af møder. Vi har alle en række møder, som bare skal eksekveres, men netop her åbner outsourcing af bl.a. ledelsesmøder mange nye muligheder. ”Jeg har et nordisk ledelsesteam, som mødes en gang om måneden på lufthavnshoteller, men når vi skal tænke strategisk, så er det en god idé at se på andre muligheder, hvor vi har ro til at tænke mere kreativt. Vi har bl.a. benyttet outsourcing til at finde venues i Norden, som kan give os inspiration til strategimøder, eller når vi skal lave teamudviklingsøvelser,” siger Anders W.
Fogstrup, der oplever, at den sparring, han får, gør ham skarpere på, hvad han reelt gerne vil opnå med mødet.

Bæredygtigt udnytte
Værdien af den professionelle rådgivning gik for alvor op for Anders W. Fogstrup, da Norpharma skulle arbejde med implementering af strategiske søjler for den nye nordiske organisation. I stedet for at samle alle medarbejdere i København, Oslo, Stockholm eller Helsinki, valgte ledelsen lidt utraditionelt at flyve hele organisationen til Billund.

”Her arbejdede vi med at bygge de nye strategiske søjler for organisationen i legoklodser. Den kreative proces, vi var igennem, tvang os til at forholde os til, hvad det betyder at være en nordisk organisation. Når du får hænderne ned i materien og bruger tid på at diskutere det, så får du et stærkere, længerevarende og bæredygtig udbytte. For mig var det en stor øjenåbner, fordi jeg pludselig kunne se værdien af at afstemme udbyttet af mødet med, hvad et venue rent faktisk kan tilbyde,” siger Anders W. Fogstrup.


Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her