Annonce
Annonce

Moderne detailhandel: Brug data rigtigt

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

I den moderne detailhandel er information tilgængelig overalt. Forbrugerne er mere oplyste og forventer intuitive, involverende og informative oplevelser, mens de handler. 

Af Katrine Krebs

Sponseret af Microsoft

I fremtidens detailhandel vil mulighederne for online butiksoplevelser og mobile indkøb eksplodere. Der er alle muligheder for at imødekomme forventningerne fra forbrugerne og skabe optimale købsoplevelser,” fortæller divisionschef for Dynamics 365 hos Microsoft, Julie Lind Mikkelsen.

Microsoft er fullservice leverandør af produkter og tjenester, der gør detailhandlerne klar til fremtiden på en lang række punkter. Forudsætningen er data.

Data udgør fundamentet
Essensen er at lade avanceret analyse af kunders adfærd transformere data til intelligente forbrugerløsninger og innovative oplevelse. De relevante data kommer fra en lang række kanaler som egne kundedatabaser, sensorer, uploads på sociale medier, indkøb, tastetryk samt almindeligt og tilgængeligt data om blandt andet vejrforhold.

”Med skalérbare løsninger i skyen baseret på data, kan du skabe et optimalt efterspørgselsgrundlag og dermed øge kundernes loyalitet. Samtidig giver det mulighed for forbedret varefordelingen, når du ved, hvad der vil sælge hvor, hvornår og til hvem,” forklarer Microsoft divisionschef på området.

Prissætning og promovering bliver også automatisk lettet af at vide, præcis hvad kunderne vil have.

Fra lager til forretning
Lagerhåndtering er en af de vigtige forudsætninger for effektiv drift, minder Microsofts ekspert på området om. Det er baseret på flere forhold.

”Ved at anvende analyser i realtid og mobile enheder, opnår du lageroverblik og kan øjeblikkeligt forudsige efterspørgslen fra kunder og partnere. Med transparente systemer skaber du også en enstemmig og gnidningsfri kommunikation imellem partnere og i hele værdikæden”.

Ud over systemer direkte forbundet til lagerhåndtering, kan indsigt i markedsanalyser og kundefeedback hjælpe til at reducere leveringstiden for nye produkter og tjenester. Desuden fordrer sociale og mobile platforme samarbejde på tværs af afdelinger.

”Ved at stille personlig kundehistorik og præferencer til rådighed for personalet, får de muligheden for at skabe relevant mersalg og krydssalg. Med brugervenlige løsninger og uafbrudt tilgængelighed skaber du eksperter i personlige kundeoplevelser,” siger Julie Lind Mikkelsen.


Med Microsofts teknologier kan du skabe en sammenhængende kundeoplevelse

Kunderne sat i centrum
Microsofts divisionschef uddyber hvor altafgørende data er på flere forretningsplaner.

”Ved at samle data fra forskellige kontaktpunkter med kunden, forstår du kundeadfærden og kan tilbyde de rigtige produkter. Du kan samtidig række ud på det rigtige tidspunkt, den rigtige platform eller location og med de rigtige tilbud”.

Bagvedliggende kunstig intelligens har gjort det muligt for Microsoft at udvikle prædiktive analyseværktøjer, der viser vejen til relevante kundeoplevelser og øget salg.

”Mulighederne er efterhånden uendelige. Ved at sætte kunden i centrum og udnytte de teknologiske muligheder, får du skabt en stærkere forretning og vækst. Den højere grad af professionalisme hos salgsassistenter samt personligt rettede service ved alle kontaktpunkter skaber samtidig værdi for kunderne,” opsummerer Julie Lind Mikkelsen.

For Microsoft er pointen at udvikle retailerne fra reaktive til proaktive på det digitale felt. Det forbedrer enhver forretning og styrker brands at kunne tilbyde forbrugerne innovative købsoplevelser.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her