Mere tid i en travl hverdag? Ny trend breder sig hos danskerne

Tiden, hvor en arbejdsplads var et skrivebord med en telefon og en computer, er for længst blevet en saga blot. I dag er byen, caféerne og ikke mindst bilen blevet en stor del af arbejdspladsen for mange mennesker.

Vores arbejdsplads er ikke længere defineret af tid og sted. Arbejdet har indtaget by og rum, og vi arbejder på farten. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

»Vores muligheder for at være connectede og tilgængelige for hinanden hele tiden er blevet enorme i dag. Der er stort set ingen steder, vi ikke kan tjekke mails eller tage telefonen, og det giver os mange muligheder for at optimere vores hverdag- og arbejdsdag,« siger livsstilseksperten Julia Lahme, der er direktør i Lahme Kommunikation.

Mens mange danskere hver dag bruger lang tid til og fra arbejde i bilen, eller på motorvejen på vej fra et møde til et andet, bliver det at udnytte tiden bedst muligt en stadig større valuta for både private og virksomheder. Når vi kan klare det hurtige telefonmøde, mens vi alligevel kører tværs over landet eller sidder fast i bytrafikken, sparer vi i sidste ende os selv for meget spildtid.

 

Bilen er for mange blevet en vigtig del af arbejdspladsen. Det giver nye muligheder og stiller nye krav til producenterne. Foto: MINI Fold sammen
Læs mere

 

»I dag bruger mange mennesker mere tid i trafikken end tidligere, uden at vi køre længere. Derfor er det for mange virksomheder vigtigt, at deres ansatte har de bedste forhold, når de skal bruge mange timer i trafikken i arbejdstiden. Bilen er blevet en del af arbejdspladsen, og derfor skal man selvfølgelig have gode muligheder for at arbejde på farten,« siger Michael Juhl, country manager for MINI i Danmark.

Se den nye MINI Countryman her

Når vi sidder i bilen på vej gennem byen eller på tværs af landet, kan det være en stor fordel for den rejsende, at kunne udnytte nye teknologier til at kunne udføre sit arbejde på farten. Det vil for mange være vigtigt, at man i trafikkøen f.eks. kan læse mails på bilens skærm, tilslutte telefonen til bilen og holde telefonmøde mens man kører, samt i det hele taget holde sig opdateret på nyheder og vejret.

Arbejdet på farten giver fritid
Når vi vælger at udnytte vores tid bedst muligt og arbejde på farten, er det for de flestes vedkommende et forsøg på at skabe sig mere tid i hverdagen til alt det, der ikke handler om arbejde. Vi giver den en ekstra skalle i toget eller i bilen, for at spare en halv time mere til familien og alt det, vi ellers gerne vil bruge vores tid på.

»Vi kæmper jo alle med at skabe mere tid i en travl hverdag, og derfor er det en stor fordel, at vi alle bliver mere fleksible og flydende med vores arbejdstid. For mange af os foregår arbejdet ikke længere ved skrivebordet, men mange steder i løbet af dagen,« siger Julia Lahme.

 

Tjek mails, hold telefonmøder og få hjælp til at nå din destination i god tid og uden problemer. Bilen er for mange blevet en del af arbejdspladsen. Foto: MINI Fold sammen
Læs mere

 

Muligheden for at arbejde, hvorend vi befinder os, sætter også nye krav til, hvordan vi planlægger vores arbejde. Samtidig giver den øgede arbejdstid væk fra skrivebordet et naturligt større fokus på, hvordan vi gør vores eget udtryk og vores omgivelser mere personlige.

Klik her for at læse mere om MINI

»Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil vise, hvem vi er, gennem vores arbejdsplads. Og når f.eks. bilen bliver en stor del af arbejdet, er det kun naturligt, at vi ønsker at sætte vores personlige præg på tingene,« siger Michael Juhl, der samtidig fortæller at både virksomhedens og medarbejdernes personlige brands er et vigtigt element, der kan forstærkes af valg af bilmærke til virksomhedens vognpakke.

Og selvom firmabilen først og fremmest skal bruges til arbejde, bliver den i sidste ende også familiens bil, der skal kunne køre ungerne til fodbold og familien på stranden.

»At kunne arbejde og være connected hele tiden, er enormt praktisk for mange af os. Men det er også vigtigt, at vi holder arbejde og fritid adskilt. Så selvom vi mere eller mindre står stand-by hele tiden, skal man huske at slukke for al teknologien engang imellem og tage på stranden med familien også,« siger Julia Lahme.

Læs mere om MINI

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.