Annonce
Annonce

Mange unge glemmer forsikringen

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det kan blive en dyr fornøjelse, at mange unge glemmer alt om forsikringer, når de flytter hjemmefra. Giv dem en forsikring i indflytningsgave, anbefaler en forbrugerøkonom.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her

Af Nils-Ole Heggland

Når unge flytter hjemmefra, glemmer mange at tegne forsikring, og det kan koste dem dyrt, advarer eksperter.

Det står simpelthen ikke på deres huskeseddel. De tænker ikke så meget over det, og nogen tror måske, at de stadig er dækket af forældrenes forsikring. Nogen tror, at de ikke har værdier af betydning, og nogen har måske ikke luft i budgettet til at betale en forsikring,” siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Hun advarer om, at en manglende forsikring kan blive dyrt for den unge på sigt – og hun får fuld opbakning fra Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea:

”De aner ikke, hvad konsekvenserne er. Det handler ikke kun om risikoen for at få stjålet sin cykel eller miste sin computer ved et indbrud. Hvis der opstår brand, mister man måske meget indbo eller får det beskadiget, og man får ikke penge til genhusning, mens lejligheden bliver sat i stand. Men lige så vigtigt er det at huske, at kommer man ved et uheld til at gøre skade på andre, skal man selv betale erstatningen af egen lomme. Risikoen for det er måske ikke så stor, men sker uheldet, kan det blive meget, meget dyrt,” påpeger Ann Lehmann Erichsen.


­”Omkring 20 procent af de 21-24 årige får ikke tegnet en indboforsikring” siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i forsikringsoplysningen.

Hvor længe er børnene dækket af forældres forsikring
Det er forskelligt, hvor længe unge er dækket af forældrenes forsikring. Nogle selskaber sætter grænsen ved 21 år, mens andre har sænket den til 18 år. Og uanset grænsen så er den let at glemme.

”Få det undersøgt, og skriv det ind i kalenderen. Og jeg ville så gerne have, at mor og far gav den unge en indflytningsgave i form af en forsikring med det første års præmie betalt. Så er den unge 100 procent inde i systemet,” lyder opfordringen fra Nordea-økonomen.

I Forsikringsoplysningen advarer Anja Lintrup Sørensen mod en detalje, mange overser, når de er dækket af forældrenes forsikring.

”Det er de kun så længe, de bor alene. Hvis de flytter sammen med en kæreste, en ven eller en studiekammerat, så skal de have egen forsikring uanset alderen.”

Det med fast bopæl kan være lidt flydende for nogle unge, men det, som tæller, er folkeregisteradressen.

Tilbud til unge
Når unge flytter hjemmefra og har brug for forsikring, så kan f.eks. forsikringsguiden.dk give overblik over priser og dækninger i forskellige selskaber. Værktøjet er udarbejdet af brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forbrugerrådet Tænk.

Og en del selskaber har skræddersyede forsikringer til unge eller særlige rabatter til studerende.

”Det er også en god idé at undersøge, om fx fagforeninger tilknyttet den unges studie eller skole har særlige studietilbud. Her kan være en del penge at spare,” pointerer Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her