Madblogger: Malmø overrasker med sin alsidige gastronomiske scene

Macarons med levermousse, falafel med revet trøffel og kiks med kålrabi. Følg madblogger Daniel S. Nielsen alias Fynboen fra Gastromand.dk på hans smagseventyr i Malmø.

Her ses det åbne køkken på restauranten Mutantur, hvor Daniel S. Nielsen fra Gastromand havde en fortræffelig gastronomisk oplevelse. Foto: Gastromand Fold sammen
Læs mere

Der bliver tænkt i nye og eksperimenterende baner på den gastronomiske scene i Malmø. Kendte ingredienser dukker op i andre sammenhænge og vante retter bliver kombineret på nye måder.

”Jeg blev virkelig overrasket. Det er tydeligt, at køkkencheferne i Malmø leger med smagsindtryk og rykker ved grænserne for, hvad man normalt forventer af en given ret eller ingrediens,” siger madblogger Daniel Nielsen fra Gastromand.dk.

De små retters paradis
Døren går op til den lille og stemningsfulde restaurant Mutantur. Daniel S. Nielsen søger hen i baren, hvor der er frit udsyn til køkkenet. Der går ikke mange sekunder, før han får serveret et glas vin og en lækkerbisken.

”Jeg får en macaron. Jeg forventer selvfølgelig en sød smag, fordi det er en typisk dessertting, men i det øjeblik jeg putter den ind i munden, bliver jeg mødt af noget salt. Levermousse. Det har jeg aldrig prøvet før.”, fortæller Daniel S. Nielsen.

Her ses den anderledes Macaron, som Daniel havde fornøjelsen af at smage på Mutantur. Foto: Daniel S. Nielsen Fold sammen
Læs mere

Næste ret er falafel med revet trøffel på små delikat anrettede tallerkener. Herefter tryller kokken med kiks og kålrabi.

”Restaurant Mutantur kører et charmerende koncept, hvor man kan bestille en masse små retter, som man selv vælger. Det er super godt, velsmagende og med et sjovt twist,” understreger Daniel S. Nielsen.

Ægte rock ’n Roll
Man skal ikke gå mange skridt fra Restaurant Mutantur, før man befinder sig på en anden af Malmøs mest tilbagelænede og råhyggelige restauranter. På Riket kan man bestille alt fra god vin til en kold Tuborg, uden at nogen kigger skævt til én.

”Det er et ægte rock n' roll sted, nærmest en krydsning mellem et stamværtshus og en restaurant, og den atmosfære sørger personalet i høj grad for at løfte,” siger Daniel S. Nielsen og tilføjer: ”Maden er proppet med smag, og det er helt utroligt, hvad de kreerer i det lille køkken bag ved baren.”

En af de gode retter Danie satte tænderne i på Riket. Foto: Daniel S. Nielsen,Gastromand Fold sammen
Læs mere

Han indleder middagen på Riket med en knivskarp tartar, kontrasteret af en vegetarret med majs og gulerødder. Desserten har hindbær som gennemgående ingrediens og den stærke røde farve får lov til at dominere den visuelle oplevelse af retten.

”Jeg oplever, at de arbejder en del med det monofarvede synsindtryk på Riket. Det understreger stedets ånd. Ikke så meget hurlumhej, men udpræget sans for smag og kvalitet. ”

Passion for vin
”Vi älsker vin” ynder personalet på vinbaren Julie i kvarteret Gamla Väster at sige. Deres dybrøde lidenskab for de dejlige dråber tager imod allerede ved indgangen, hvor et stort skab bugner med skønne flasker, oste og pølser.

”Super hyggeligt sted, hvor man føler sig hjemme med det samme. Lyst og indbydende. Vi slog os ned i nærheden af en stor ovn bag i lokalet, hvor de har rotisseri til fjerkræ. Det perfekte sted at nyde et godt glas vin og en tapastallerken. Der er også en gårdhave, hvor man kan sidde ude, når vejret tillader det. Man fornemmer tydeligt, at de nærer stor passion for det, de laver. Jeg vil klart anbefale både maden og vinen,” siger Daniel S. Nielsen.

Foto: Daniel S. Nielsen Fold sammen
Læs mere

Foto: Daniel S. Nielsen Fold sammen
Læs mere

Veltilpas og dejligt mættet med spændende smagsindtryk fra Malmø er Daniel S. Nielsen fra Gastromand.dk. klar til at tage af sted på road trip i Skåne, som har kurs mod lækre briskets med inspiration fra Sydstaterne og Vejby Vingård, som producerer vin på nordlige breddegrader.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Native & Creative i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.