Annonce
Annonce

Ledere bruger ferien på at overveje efteruddannelse

Hver sjette leder forventer at bruge tid i sommerferien på at undersøge, hvilke efteruddannelsestilbud de vil deltage i efter ferien. Særligt de yngre ledere benytter ferien til at lægge planer for deres karriere. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Karriereguiden
Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Karriereguiden'. Se alle artikler her

Sponseret af LEDERNES KompetenceCenter

17 procent af i alt 2.120 adspurgte ledere svarer i en ny undersøgelse, at de forventer at bruge tid i sommerferien
på at studere efteruddannelsestilbud. Over halvdelen af lederne under 39 år, 53 procent, svarer, at de vil bruge tid på at tænke over, hvilke uddannelsesaktiviteter, de vil deltage i efter sommerferien.

Ifølge direktør for Ledernes Kompetencecenter Krister Ekström er sommerferieperioden et godt tidspunkt at tænke over sin karriere. Når sommerferien begynder kommer vi ned i et andet tempo, hvilket efterlader tid til at reflektere over sin egen udvikling. Det gælder både i forhold til tanker om, hvorvidt man er i det rigtige job, men også om man som leder har behov for et løft af sine kompetencer. Det er væsentligt at tænke over sin karriere, men det er en aktivitet, som vi har en tendens til at udskyde, når tingene går stærkt i hverdagen, siger Krister Ekström.

Han håber, at lederne, der svarer, at de forventer at bruge ferietid på at gøre sig tanker om efteruddannelse, også rent faktisk gør det. Nogle gange kan overvejelser om efter- og videreuddannelse blive ved tanken, men det er en skam, for som leder har man brug for løbende at tilegne sig nye kompetencer. Efteruddannelse behøver ikke nødvendigvis at være hele uddannelser. Måske har man bare brug for at få pudset nogle enkelte færdigheder af, påpeger Krister Ekström.

Vigtigt at komme godt fra start
Undersøgelsen, der er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, viser, at det særligt er de yngre ledere, der forventer at bruge tid på at undersøge efteruddannelsesmuligheder.

Det er positivt, at mange yngre ledere planlægger at tænke over deres faglige udvikling. En del af dem vil givetvis være i deres første lederjob, og som nyudnævnt leder er det vigtigt at komme godt fra start. Det gælder både i forhold til de teoretiske og praktiske aspekter ved ledelse, men det handler også om, at det kan være overvældende at starte som leder. Et lederudviklingsforløb giver de nye ledere mulighed for at møde og sparre med andre i samme situation. Der er et stort ansvar forbundet med at være leder, og derfor er det både i virksomhedens, medarbejdernes og lederens egen interesse, at de yngre ledere hurtigt får tilegnet sig de kompetencer, der er nødvendige for at udøve god ledelse, siger Krister Ekström.

Undersøgelsen viser samtidig, at jo ældre lederne er, jo færre af dem forventer at bruge sommerferieperioden på at overveje efteruddannelsesmuligheder. I aldersgruppen 55-59 år er det knap hver tiende leder, 9 procent, der vil bruge ferietid på at studere efteruddannelse. Har lederen en lang karriere bag sig, vil han eller hun med al sandsynlighed have den grundlæggende viden om ledelse på plads. Men verden ændrer sig helt tiden og i takt med den teknologiske udvikling, bliver der stillet nye krav til ledere. Af den grund bør alle ledere med jævne mellemrum reflektere over, om de har brug for kompetenceudvikling af den ene eller anden slags, fastlår Krister Ekström.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Karriereguiden'. Se alle artikler her