Annonce
Annonce

Ledelse og ansvar til debat i ­pop-up-butikker

PR-foto: Torkild Justesen, Direktør hos Lederne
Læs mere
Fold sammen

På facaden står der ”Tag Ansvar”, når dørene i denne uge åbnes til en ny butik i centrum af Århus. I næste uge er der butiksåbning i Randers, og senere på efteråret bliver dørene blandt andet slået op til butikker i Esbjerg, Hillerød og Aalborg.

Af Lederne

Sponseret af Lederne

Fælles for alle butikkerne rundt omkring i Danmark er, at de danner rammen om debatter, diskussioner og videndeling om et af de helt centrale begrebet i moderne ledelse: Nemlig at tage ansvar.

Bag butiksåbningerne står Lederne, der i hele 2017 kører en kampagnet kaldet ”Tag Ansvar”. Når året er omme, er der i alt blevet åbnet Tag Ansvar-butikker i 13 byer plus en særudgave af butikken på Folkemødet på Bornholm.

- I Lederne tror vi fuldt og fast på, at ægte lederskab handler om at tage ansvar, og så gør det faktisk ikke så meget, om man er leder af titel eller blot i hjertet. For verden er fuld af udfordringer, som venter på en løsning. Det gælder de politiske systemer, som har svært ved at finde løsninger på de globale udfordringer. Det gælder vores arbejdsliv, hvor stress er blevet en folkesygdom, der truer vores arbejdsglæde. Men det gælder også os selv som individer, siger direktør hos Lederne Torkild Justesen om baggrunden for kampagnen.

I de enkelte pop-up-butikker rundt om i landets byer er emner som efteruddannelse, praktikpladser, frivillighed, mangfoldighed, stress, trivsel og ligestilling på arbejdspladserne sat til debat.
- Vi ved godt, at vi selvfølgelig ikke kan løse alle verdens problemer i løbet af en uge i Århus eller Hillerød. Men at tage ansvar starter hos den enkelte, og vi tror faktisk på, at hvis vi hver især tager et ekstra ansvar – eller i de mindste bliver vores ansvar bevidst – har vi alle mulighed for at gøre en forskel, siger direktøren.

Torkild Justesen, Direktør hos Lederne

»Ledelse skaber stor værdi i samfundet, og derfor er det vigtigt at give unge mennesker en forståelse for, hvad ledelse går ud på.«


Ledelse på skoleskemaet
Som en nyskabelse vil der i butikkerne i efteråret være åbent om formiddagen for elever fra de øverste klassetrin i folkeskolen samt elever fra erhvervsskoler og gymnasier. Skoleklasserne inviteres blandt andet med det formål at gøre flere unge interesserede i selv at blive ledere.

- Ledelse skaber stor værdi i samfundet, og derfor er det vigtigt at give unge mennesker en forståelse for, hvad ledelse går ud på. Vi håber at kunne inspirere de unge til at få lyst til at blive ledere i fremtiden. Vi har brug for dygtige ledere både ude på arbejdspladserne, men i høj grad også i civilsamfundet, som mange unge allerede er en del af for eksempel gennem deres fritidsinteresser, siger Torkild Justesen.

I butikkerne kommer eleverne til selv at prøve kræfter med rigtige ledelsesdilemmaer.

- Vi har lavet et dilemmaspil til eleverne med nogle ledelsesdilemmaer, som de unge kan genkende sig selv i. Dilemmaerne kommer til at handler om alt fra mødetider og prioriteringer til, hvordan man skaber gode relationer til andre mennesker, siger Torkild Justesen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her