Annonce
Annonce

Længere letbane?

Allerede før anlægsarbejdet er indledt, er der forslag om at forlænge letbanen langs Ring 3.

Karin Søjberg Holst, borgmester i Gladsaxe
Læs mere
Fold sammen

Af Nils-Ole Heggland

Ligesom den københavnske metro har knopskudt, ligger flere forslag om at fo rlænge Hovedstadens Letbane på bordet, selv om anlægsarbejdet endnu ikke er gået i gang.

Et af forslagene går på at etablere etape 2 i form af en afgrening i Brøndby med kurs mod Hvidovre og det store Avedøre Holme-erhvervsområde. Her ligger mange arbejdspladser, og flere kunne etableres med bedre offentlig transport – tilmed har kommunen planer om at udvide området. Hvidovre får ikke letbane med de første 28 kilometer, men er med i Loop City-samarbejdet med de øvrige kommuner og håber, at etape 2 realiseres en dag.

Et andet forslag er at forbinde letbanen og metrosystemet med en linje fra det kommende letbanestop ved Gladsaxe Trafikplads ned gennem Søborg, Husum og Brønshøj til Nørrebro Station, hvor metrocityringen får stop. Dét forslag indgår i en ønskeliste, som Region Hovedstaden for nylig har afleveret til staten.

”Det kan være en god idé at binde de to trafiksystemer sammen,” vurderer professor Christian Wichmann Matthiessen, der er ekspert i byudvikling og store trafikprojekter.
Karin Søjberg Holst, borgmester i Gladsaxe, medlem af letbanens bestyrelse og formand for Loop City ser positivt på begge forslag:

”Med letbanen langs Ring 3 får vi skabt rygraden i et godt kollektivt trafiknet, og på længere sigt kan der være fornuft i at udbygge banen, som vi har set det i udlandet.”

Læs mere på www.dinletbane.dk