Annonce
Annonce

Lad vejret afgøre din markedsføring

Alle inden for markedsføring vrider hænder over den kommende EU-persondataforordning, og leder efter veje til at vende de nye regler til egen fordel. Én af måderne er at lade geografi og vejrforhold afgøre markedsføringen frem for modtagernes personlige forhold.

Sponseret af Adobe

Af Katrine Krebs

Under kælenavnet ”Cookie Law” skabte EU sidst panik i markedsføringsafdelingerne tilbage i 2011. Nu er den gal igen. Enhver virksomhed med respekt for sig selv er i gang med en grundig gennemgang af alle IT-systemer for at være klar til indførelsen af EU-persondataforordningen i 2018.

Det er der flere gode grunde til. Først og fremmest handler det om at undgå de omfattende bøder, EU varsler, hvis ikke der er styr på opbevaring og anvendelse af persondata. Dernæst handler det om at tage stilling til, hvordan markedsføringsbudgettet bliver optimalt udnyttet inden for de nye regler.

Krav til aktiv accept
Digitaliseringen har fået virksomheder til at samle data ind som aldrig før, for at kunne personalisere deres markedsføring med henblik på øget salg og kunde­loyalitet. Med EU-persondataforordning bliver dét en anelse mere kompliceret.

Accepten af coockies, der kan drive enhver surfer på nettet til vanvid, er fra sommeren 2018 ikke længere nok. Ifølge den nye lov fra EU udgør det blot en passiv accept.
Fremover skal virksomhederne tage helt andre hensyn til forbrugernes sikkerhed og frihed. Det gælder fra opbevaring til anvendelse af købshistorik og færden på nettet. Blandt andet bliver kravene til kundernes accept betydeligt skærpet.

For virksomheder, der har brugt mange ressourcer på at opbygge en solid kundedatabase og forstår at anvende data effektiv, kan det virke som en kæp i hjulet. Udfordringen kalder derfor på nye løsninger.

Tænk nyt og bliv i nu’et
Af hensyn til den fremtidige markedsføring er det altafgørende at sikre, at virksomhedens CRM-strategi og compliance-processer lever op til den nye lov ved at have gennemsigtighed og sikkerhed i forhold til datafangst, –behandling og –opbevaring.

Konkret skal virksomhederne finde en effektiv måde at drive databaseret direct marketing, der både har kundens samtykke og samtidig giver kunden mulighed for at få slettet alle data. Uden data bliver distribution af markedsføring kompliceret. Og dog…

Store softwareproducenter som Adobe står allerede klar med nye løsninger, der kan lette processen og viser nye veje. Med det nye Moment Marketing er kravene til specifik data eksempelvis langt lavere. Her er tageting og kampagner baseret på geografisk placering og vejrforhold, mere end på tidligere historik.

Hvis det er varmt i dag, er behovet for en kold øl formentlig større end for det skiudstyr, der blev søgt online på i går. Og hvis det regner, er der mere brug for en paraply, end en af de mange bikinier, der senest er googlet.

Moment Marketing er afhængig af, hvad der sker lige nu, og ikke hvad der er sket i fortiden.


Denne artikel er en del af annoncetillæget 'EU-Persondataforordningen'. Se alle artikler her