Annonce
Annonce

Kvinderne holder nøglen til fremtiden

billede
Læs mere
Fold sammen

Øget diversitet i direktioner og bestyrelser bliver afgørende for fremtidens erhvervssuccesser, lyder det fra både virksomheder og eksperter, som i morgen mødes til den internationale ”Womenomics” konference i København.

Kvinderne er kommet for at blive. På arbejdsmarkedet, på uddannelserne – som ledere og ikke mindst som købestærke forbrugere. Og de virksomheder, der ikke forstår dem og evner at ansætte dem, de taber kampen om fremtiden!

Så enkelt kan konklusionen på en række nyere videnskabelige undersøgelser på området opsummeres. Den almindelige logik peger i samme retning og ikke mindst, så lyder samme dom i et stigende antal globale virksomheder.

Det gælder for eksempel A. P. Møller - Mærsk, BMW og McKinsey & Company. Tre store organisationer, der, udover dyb afhængighed af fremtidens megatrends, har det tilfælles, at de deltager på Womenomics Business Conference 2016 på Børsen i morgen. Bag konferencen står ejer og direktør i markedsføringsbureauet Above & Beyond, Tine Arentsen Willumsen, og det er netop sådan, hun beskriver kvindernes perspektiv i erhvervslivet: Som en ”megatrend”.

”Konferencens formål er først og fremmes at undersøge og diskutere kvindernes rolle og indflydelse på fremtidens erhvervsliv, og der er vi lige nu et sted, hvor det emne for alvor har opnået momentum i form af en kulturel udvikling og i form af en masse ny evidens, der understreger værdien af diversitet – både i forhold til topledelse, men også strategisk i forhold til produktudvikling,” siger Tine Arentsen Willumsen og kalder tendensen en gamechanger, som den globale forretningsverden heldigvis interesserer sig for.

Diversitet på bundlinjen
Samtidigt understreger hun, at kvinderne stadig udgør et stort uudnyttet potentiale i danske virksomheder.

”Danmark er blandt de lande i Europa, der har den højeste kvindelige beskæftigelsesprocent med 75 pct. mod EU gennemsnittet på 67, og kvinder udgør 47 pct. af den danske arbejdsstyrke. Samtidigt er kvinder markant underrepræsenteret på ”senior management” niveau,” lyder det, og det er et problem, som både erhvervsliv og politikere bør tage alvorligt.

En international undersøgelse foretaget af McKinsey af 366 virksomheder på tværs af industrier, viser nemlig klar sammenhæng mellem kønsdiversitet og performance. Faktisk har virksomheder med højere kønsdiversitet op til 15 pct. større sandsynlighed for at opnå et finansielt afkast, som overstiger det nationale gennemsnit i virksomhedens hjemland.

”Så det her er altså meget langt fra at være kvindekamp. Det er til gengæld sund fornuft for virksomheder, der ønsker at klare sig godt,” siger Tine Arentsen Willumsen.

Det synspunkt står hun som nævnt langt fra alene med. Blandt andet har landets største virksomhed, Mærsk, de seneste år arbejdet målrettet på netop at øge diversiteten og tiltrække talentfulde kvinder.

"Womenomics CPH konferencen giver os en platform til at dele vores egne erfaringer, lære af andre på verdensplan og så hjælper det os til at fortsætte med at drive succes i en verden, der er i konstant forandring,” lyder det således fra Rachel Osikoya, Head of Diversity and Inclusion, Group Human Resources, A.P. Møller - Mærsk A/S. Hun fremhæver netop vigtigheden af international sparring og diskussion af emnet blandt både mandlige og kvindelige ledere for at få fokus på de muligheder, det indebærer, at øge tilgangen af kvinder i toppen af erhvervslivet.

Vigtig hyldest
Den sparring er Womenomics konferencen netop tænkt som et forum for, og Tine Arentsen Willumsen glæder sig over et tætpakket program med talere fra både danske og globale virksomheder. Samtidigt understreger hun, at dagen kommer til at hylde nogle af de kvinder, der har opnået succes.

Som de foregående år uddeles nemlig priserne ”The Womenomics Global Impact Award”, ”The Womenomics Leadership Award” og ”The Womenomics Influencer Award”. Alle går til kvinder, der har markeret sig på deres felt, og blandt tidligere vindere kan eksempelvis fremhæves Connie Hedegaard og Stine Bosse.

”Rigtig mange undersøgelser og forskning peger på, at stærke rollemodeller har stor effekt i forhold til at få flere kvinder til at vælge en lederkarriere,” siger Tine Arentsen Willumsen om baggrunden for prisuddelingen, inden hun fastslår:

”Womenomics Business Conference handler om, at belyse nogle emner, der er oppe i tiden lige nu, og det handler blandt andet om, at de kvinder der gerne vil gøre karriere, de skal også have muligheden for det.”

Womenomics Business Conference Copenhagen 2016
Under overskrifte Womenomics samles en række af landets førende virksomheder den 18. maj på Børsen, for at sætte fokus på kvinders rolle globalt - som i stigende grad købestærke beslutningstagere og som ledere, hvor kvinder udgør et uudnyttet potentiale.Mens kvinder i Danmark udgør 47 pct. arbejdsstyrken er de således betydeligt underrepræsenteret i direktionerne (9 pct.) og i bestyrelseslokalerne (23 pct.) Det er bureauet Above & Beyond med stifter og direktør Tine Arentsen Willumsen i spidsen, der står bag Womenomics, og det er tredje år i træk, at den internationale erhvervskonference løber af stablen.Blandt oplægsholderne er formand for FNs Generalforsamling Mogens Lykketoft, Head of Diversity & Inclusion i Maersk Group, Rachel Osikoya, HR chef i Procter & Gamble USA, Deanna Bass samt en lang række danske og internationale eksperter og forskere.

Læs mere på: https://www.womenomicscph.dk