Annonce
Annonce

Knox sikrer virksomhedens data

Læs mere
Fold sammen

Mange bruger samme telefon privat og på arbejdet, og det kan resultere i både ubehagelige situationer og deciderede brister i arbejdspladsens it-sikkerhed. Ny Samsung-feature kan løse problemet og giver dig samtidigt stærk mobil data-sikkerhed.

Sikkert nok til at beskytte virksomhedens fortrolige data og fleksibelt nok til at medarbejderne ikke bliver hindret i den daglige brug af telefonen. Sådan lyder i helt kort form beskrivelsen af den sikkerhed, der kendetegner de nyeste smartphone-modeller fra Samsung – Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge – og som gør de to modeller særdeles velegnet som ”firma-mobil”.
Featuren går under navnet ”Samsung Knox” og består af en hel suite af programmer, teknologier og services, der tilsammen udgør en af markedets bedste og mest fleksible mobile sikkerhedspakker, hvor netop effektiv adskillelse af ”privat” og ”arbejde” spiller en hovedrolle.
“Det der normalt sker, med mobile device management er, at brugeren mister kontrollen over telefonen. Måske mister man adgang til sine favorit-apps, fordi det af sikkerhedsmæssige årsager ikke må bruges fra firmamobilen. Med Knox Workspace har brugeren altid fri adgang til den private del af telefonen samtidigt med, at virksomhedens data er i sikre hænder,” siger Peter Stoltz B2B manager ved Samsung Nordic

Undgå pinlige præsentationer
En central del af Samsung Knox er det såkaldte ’Workspace’, der adskiller erhvervsdata fuldstændig fra privat data. De følsomme data krypteres på selve enheden, så hvis der sker en sikkerhedsbrist på den private side, giver det ikke adgang til virksomhedsdata. Og hvis telefonen mistes eller medarbejderen skal have andre rettigheder kan it-afdelingen nemt slette alt følsomt indhold eller ændre rettighederne via mobile device management, MDM, uden at røre medarbejderens private fotos og kontakter.
Samtidigt betyder adskillelsen rent praktisk, at du undgår situationer, hvor de seneste feriebilleder dukker op på storskærmen under møder og præsentationer. Og omvendt.
”Tanken bag Samsung Knox er, at du får styr på sikkerheden, uden at gå på kompromis med medarbejdernes privatliv. Medarbejderen styrer selv sine private data, præcis som på enhver anden smartphone, og med et tryk på en knap skifter man til erhvervsindholdet, og alt er sikkert og underlagt virksomhedens sikkerhedsrestriktioner. Det er som at have to telefoner, bare uden at man rent faktisk skal bære rundt på to telefoner,” siger Peter Stoltz.

Sikkerhed fra bunden
Samsung har sit eget MDM-system, Knox EMM, der både understøtter Android og iOS-enheder. Men med Samsungs egne telefoner har administratorerne endnu flere muligheder for at fintune indstillingerne. Bruger virksomheden allerede en anden MDM-løsning fungerer Samsungs telefoner med Knox Workspace også med de mest udbredte MDM-systemer.
Telefonens hardware understøtter ARM Trustzone, der sikrer at linuxkernen på telefonen ikke udsættes for uautoriserede ændringer. Secure Boot-teknologien sikrer, at der ikke kan installeres uautoriseret software under opstart.
”På den måde sikres det, at telefonens grundlæggende systemer fungerer som de skal. Det er også det, der sikrer, at den væg der er mellem erhvervsdata og private data forbliver intakt,” siger Peter Stoltz.

Sådan kan Galaxy S6 styrke din virksomhed

Sådan finder du den rette firma-mobil

Fem ting din firmamobil skal kunne

Telefonen er fremtidens kontor

Mobil data-sikkerhed sidder i fingerspidsen