Annonce
Annonce

Kend virksomhedens behov for IT-sikkerhed før I søger om hjælp

Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den digitale sikkerhedstrussel gælder alle virksomheder. Det er ikke kun store multinationale selskaber, som bliver angrebet af hackere – det er også små og mellemstore virksomheder, der skal sikre digital tillid hos deres kunder. Sikkerhedstjekket og Privacykompasset er to skridt på vejen mod bedre IT-sikkerhed og databeskyttelse.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Af Kasper Nesager

Langt de fleste danske virksomheder bruger digitale løsninger i et eller andet omfang, og dermed er de i risikozonen for ondsindede angreb, der kan resultere i, at man må dreje nøglen om.
Christian von Stamm Jonasson arbejder med IT-sikkerhed i Erhvervsstyrelsen. Han påpeger, at det ikke kun er store virksomheder, der er i risikozonen, men at mindre virksomheder også bør sikre sig mod IT-kriminalitet. Og man bliver nødt til at prioritere, hvilke områder man vil beskytte først.

»Det kan være svært at gardere sig 100 %, når det gælder IT-sikkerhed. Det kan være en fordel at lave en risikoanalyse og gøre det klart, hvad det er for nogle kronjuveler, man vil beskytte. Det vil sige, hvad er vores vigtigste data og systemer? Man bør danne sig et overblik over, hvilket trusselsbillede, man står overfor, og hvad for en risiko man kan leve med. Ud fra den betragtning kan man så vurdere, hvilket IT-sikkerhedsniveau vi skal op på for, at det modsvarer risikoen«.

Christian von Stamm Jonasson arbejder med IT-sikkerhed i Erhvervsstyrelsen

»Mindre virksomheder bør også sikre sig mod IT-kriminalitet, og man bliver nødt til at prioritere, hvilke områder man vil beskytte først.«


Christian von Stamm Jonasson medgiver, at det kan være svært for virksomhederne at danne sig et overblik og vide, hvor de skal sætte ind henne. Han fremhæver PrivacyKompasset og Sikkerhedstjekket, som er konkrete redskaber, Erhvervsstyrelsen har udviklet sammen med Datatilsynet og Rådet for Digital Sikkerhed. Virksomheden svarer på en række spørgsmål for derefter at få forslag til, hvordan man kan gribe arbejdet med IT-sikkerhed og databeskyttelse an.

Christina Toft Michelsen arbejder med databeskyttelse i Erhvervsstyrelsen. Hun fortæller, at PrivacyKompasset kan hjælpe virksomheden til at afklare sit behov i forhold til databeskyttelse, før man eksempelvis beder om hjælp fra rådgivere.

Christina Toft Michelsen arbejder med databeskyttelse i Erhvervsstyrelsen

»PrivacyKompasset kan hjælpe virksomheden til at afklare sit behov i forhold til databeskyttelse, før man eksempelvis beder om hjælp fra rådgivere.«


»Går jeg til en bilmekaniker, kan han jo bilde mig hvad som helst ind, der er galt med min bil. For jeg kender intet til biler. PrivacyKompasset klæder virksomheden på, hvis de skal ud og have hjælp med IT-sikkerhed eller databeskyttelse«.

Christina Toft Michelsen bliver suppleret af sin kollega, Lene Kragelund fra Datatilsynet: »Ja, man kan finde ud af, hvor man har brug for hjælp, men også hvor man selv kan håndtere nogle af tingene«.

Lene Kragelund fortæller, at både Sikkerhedstjekket og PrivacyKompasset er et skridt på vejen, men samtidig advarer hun om at tro, de er facitlister. Blot fordi man følger anbefalingerne, er det ikke ensbetydende med, at man er helgarderet – eller lever op til landets lovkrav om databeskyttelse. Det er en løbende proces.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her